Tratamentul infertilităţii şi a tulburărilor de dinamică sexuală -

Tratamentul infertilităţii 

 

 

Inca din copilarie suntem invatati  ca orice problema de sanatate, fie ea minora sau potential fatala, trebuie tratata numai  cu medicamente bazate pe substante chimice si chiar operatii invazive. In ultimul timp, putem observa o incercare de reintoarcere la natura, de a ne trata natural problemele de sanatate aparute.

In ceea ce priveste infertilitatea, inca din antichitate se cunosteau si aplicau diverse metode de tratament care inca mai pot fi folosite si in ziua de astazi.

Infertilitatea este una din cele mai devastatoare boli posibile pentru cuplurile care isi doresc un copil. Nu este greu de vazut motivul pentru care multi oameni recurg la masuri terapeutice medicale extrem de costisitoare, invazive si cu sanse scazute de reusita in caz de infertilitate, pentru a "incerca tot ce e posibil" ca sa aiba un copil.
Orientalii vad corpul uman cu totul altfel fata de medicina vestica. Principalul motiv pentru care o persoana poate fi infertila din punct de vedere al medicinii orientale sunt a dezechilibrele energetice.

 

Acupunctura este o metoda de tratament in care un specialist insereaza niste ace foarte fine in anumite puncte de presiune pe mana sau ureche. Punctele de presiune pe care terapeutul le va stimula reprezinta centrii energetici care nu functioneaza corect si despre care se presupune ca pot fi responsabili de problemele care au provocat infertilitatea.

Acupunctura ajuta intregul sistem energetic al pacientului sa functioneze din nou la parametri optimi, sa se normalizeze si productia de hormoni, iar sangele va circula mult mai bine, in special in zona organelor reproducatoare, ceea ce va imbunatati functiile ovarelor si ale uterului si va rezolva problema infertilitatii.

Acupunctura este o metoda naturala de tratament, folosita pentru a imbunatati starea generala a organismului si pentru a-l stimula sa se vindece.  Tratamentul  aduce multe beneficii: reduce nivelul stresului, imbunatateste sistemul imunitar, energizeaza, reduce durerile, reduce anxietatea, stresul si depresia, ajuta la detoxifierea organismului. Deoarece actioneaza si asupra sanatatii fizice si asupra sanatatii mentale, poate mari sansele de a ramane insarcinata, actionand implicit si asupra sanatatii aparatului reproducator. Prin urmare,  folosirea acupuncturii  poate imbunatati considerabil sansele de a ramane insarcinata,  reducand efectele unor afectiuni fizice care conduc la infertilitate, dar si asupra starii psihice despre care se stie ca poate cauza infertilitate atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor.

 

O mare parte a cazurilor de infertilitate este cauzata de probleme emotionale, de anumite blocaje psihice, bariere sau presiuni inconstiente care impiedica instalarea unei sarcini. Se stie foarte bine ca psihicul ne domina fizicul si ca atunci cand o problema de sanatate persista mai mult decat ar fi normal, trebuie sa cautam cauzele psihice ale aparitiei ei.

 

 

Plantele sunt folosite de peste 2500 de ani in tratarea unei largi varietati de afectiuni. In ceea ce priveste infertilitatea, plantele pot ajuta stimuland activitatea ovariana si producerea ovulatiei , precum si reglarea ciclului menstrual. In ciuda folosirii indelungate a plantelor in medicina orientala, europenii nu au adoptat prea usor aceasta metoda de tratare a infertilitatii, mai ales din cauza medicilor care prefera, medicamentele de sinteza.

 

Yoga este una dintre cele mai cunoscute metode alternative pentru intretinerea unui corp sanatos. Yoga poate fi de mare ajutor celor care doresc sa aiba un copil, insa au probleme de infertilitate. Cercetarile in domeniu au demonstrat ca stresul cronic conduce la o larga varietate de afectiuni de sanatate aparute pe fond emotional, iar yoga este foarte eficienta in reducerea stresului si a anxietatii.

 

In plus, yoga ajuta la detoxifierea corpului femeii prin relaxarea muschilor incordati, oferind in acelasi timp o rutina calmanta care va intinde cu blandete musculatura. Folosita pentru infertilitate, yoga trebuie sa accentueze miscarile care solicita partea inferioara a spatelui, abdomenul, soldurile si pelvisul, imbunatatind astfel circulatia sangelui in aceste zone importante pentru conceptie, conducand in acest mod catre o mai buna functionare a aparatului reproducator.

 

Terapiile orientale sunt foarte sigure iar efectele lor sunt cumulative,  prin urmare efectele se vor vedea dupa  o anumita perioada de timp in functie de individualitatea pacientului.

 

    

Tulburari de erectie (impotenta) 

 

  

Impotenta este definita ca fiind inabilitatea de a obtine sau de a mentine o erectie suficient de mult pentru actul sexual.
Vina, rusinea, lipsa stimei de sine si refuzul de a vorbi despre impotenta sunt probleme comune intalnite la multe cupluri care cauta consilierea ca ultima solutie pentru acceptarea si intelegerea impotentei. Este foarte important sa stiti ca, in aproape toate cazurile, impotenta poate fi tratata cu succes.

 Tulburarile de erectie privesc deopotriva adolescentii, maturii si varstnicii, nu numai pentru ca au legatura directa cu procrearea, ci pentru ca sexualitatea implinita prelungeste viata.
Impotenta presupune o rezolvare complexa, in care sunt implicati deopotriva mai multi factori: educatia, masuri medicale, un grad special de emancipare a femeilor, care trebuie sa participe cu intelegere si cu dragoste la dificultatea temporara a partenerului.

Cauzele scaderii dinamicii sexuale de erectie (impotenta)
Impotenta are cauze organice sau functionale, acestea din urma cu mult mai frecvente.
Cauzele organice: leziuni ale creierului sau ale coloanei vertebrale, boli ale tiroidei, hipofizei, diabet, obezitate, ciroza ficatului, tuberculoza, alcoolism cronic, tabagism sever, efecte secundare ale medicamentelor sedative, afectiuni dureroase ale penisului.

Insuficienta dezvoltare a organelor sexuale (hipogonadismul) trebuie cunoscuta, investigata si tratata, deoarece ea provoaca o stare de inferioritate psihobiologica, element important al vietii personale.
Cauzele functionale psihice: astenia nervoasa, stressul prelungit, insuficienta recuperare dupa eforturi sau excese de orice natura, care fac ca erectia sa cedeze inainte de orgasm si ejaculare.


Perpetuarea tulburarilor de erectie - impotenta formeaza, adesea, un cerc vicios: un prim esec sexual duce la urmatorul, si asta numai datorita psihicului (frica, neincredere) - situatie ce se poate ameliora prin aplicarea metodelor de terapie alternativa.

In tratarea impotentei, practica medicala are succesele asteptate numai daca priveste omul in unitatea si deplinatatea laturilor sale fizice si psihice, in conexiune cu alte boli acute sau cronice.

Pacietii cu impotenta vor fi ajutati sa-si corecteze sentimentul de vinovatie si sa-si redobandeasca increderea in sine.

 

 
  

Inapoi la pagina anterioara

"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel