Kinetoterapie si Masaj terapeutic

Kinetoterapia este necesară ori de cate ori se constată anomalii ale posturii în perioada de creştere şi dezvoltare a copilului şi adolescentului.  Intervenţia precoce rezolvă aceste probleme prevenind astfel şi apariţia altor afecţiuni sau complicaţii la vârsta adultă.În situaţii posttraumatice şi postoperatorii kinetoterapia este un mijloc de bază pentru

recuperarea funcţiilor afectate.De asemenea, în cazul afecţiunilor neurologice kinetoterapia impreuna cu celelalte tratamente instituite pot duce la ameliorarea sau vindecarea afectiunii.
Kinetoterapia este de asemenea necesară pentru femeile care doresc să rămână însărcinate; un tonus general echilibrat pentru sarcina este un obiectiv foarte important. În timpul sarcinii kinetoterapia are obiectivul de a facilita naşterea, iar după naştere aceasta permite o revenire rapidă la armonie si echilibru.
Accidentările sportive beneficiază de aportul kinetoterapiei pentru o cât mai rapidă reluarea a activitatii sportivilor.
Patologia coloanei vertebrale reprezintă un procentaj foarte important din cazuistica kinetoterapiei.
Progresul tehnologic în kinetoterapia coloanei vertebrale aduce beneficii foarte importante pentru recuperarea funcţionalităţii acesteia, în central atenţiei aflându-se echilibrul functional musculo-articular.

Kinetoterapie

 

  • Gimnastica medicala
  • Kinesiotaping
  • Electrostimulare

            

Kinetoterapia sau terapia prin miscare reprezinta un tip de gimnastica medicala, care prin intermediul unor tehnici si metode, duce la restaurea unor functii pierdute sau a deficientelor  unor segmente ale corpului uman, afectate de boala sau de traumatisme.  Scopul kinetoterapiei este de a restaura capacitatea functionala.

 Kinetoterapia o aplicam în urma unei evaluari  functionale a capacitatii sau a limitarilor pacientului. Cream un program individualizat de kinetoterapie pentru fiecare pacient, în asa fel încât sa tratam afectiunea deja instalata si sa prevenim evolutia acesteia. Monitorizam pacientii în mod continuu pentru reusita tratamentului prin kinetoterapie.

 Rezultatele Kinetoterapiei sunt :

 • Refacerea forţei musculare;

• Ameliorarea funcţiei de coordonare;

• Corectarea posturii şi alineamentului corpului;

• Reeducarea sensibilităţii;

• Creşterea mobilităţii articulare;

• Recuperarea postoperatorie.

Metoda de electrostinulare cu unde milimetrice a fost supusă la multe teste clinice , in ultimii ani si are eficiență dovedită. Testele arată că aparatul de electrostimulare cu unde milimetrice, creează un efect de normalizare asupra parametrilor sistemului imunitar, crește microcirculația, echilibrează metabolismul organismului, previne dezvoltarea bolilor și agravarea lor, încetinește procesul de îmbătrânire care, prelungește durata de viață a unui individ, reduce riscul bolilor oncologice, crește eficiența medicației și reduce toxicitatea și efectele secundare, scurtează perioada de tratament, îmbunătățește starea de sănătate a pacienților cu infarct miocardic, accelerează vindecarea fracturilor de două până la trei ori și are un efect de scadere a durerii pana la disparitie.

 

 

 

 

                 

 

 

 

 

 Centrul de Recuperare Medicala Tadlife  prin Kinetoterapie si Fizioterapie, vine in sprijinul pacientilor prin programele de preventie si tratament al principalele boli care provin din stilul de viata negativ al omului modern. Pentru cele mai bune rezultate, imbinam medicina alopata cu terapiile medicinii alternative si complementare, obiectivul fiind imbunatatirea starii de sanatate a fiecarui pacient care apeleaza la serviciile centrului noastru.

 

          

 

 

 

 

 Utilizam terapia alternative coreeana Su Jok, alaturi de alte proceduri fiziokinetoterapeutice, tratand astfel cu succes afectiuni: ortopedice, neurologice, circulatoriii, reumatimale, respiratorii, nevroze-neuroastenii, migrene, boli de nutitie, diabet, osteoporoza, preventie si ameliorare in boala Parkinson, boala ulceroasa, bronsita cronica, aritmii, bola hipertensiva si altele.

 

Masajul terapeutic 

Masajul terapeutic este una dintre terapiile holistice, care trateaza individul ca pe un intreg.  Masajul terapeutic poate fi o calatorie de autodescoperire, care ne arata cum sa ne simtim mai relaxati si in armonie cu noi insine, sa simtim deplina libertate a unui corp ce se poate misca si respira in voie.

Tratamentul prin masaj este o prelucrare complexa ce abordeaza integral sau partial, din aproape in aproape, strat cu strat toate partile corpului (tegument, tesut subcutanat, muschi, tendoane), urmarind atent raspunsul zonelor reflexe, a punctelor de pe meridianele energetice.

Atat masajul terapeutic cât si alte tehnici terapeutice (reflexoterapie, presopunctura etc) fac posibila obţinerea unor rezultate deosebite, prin activarea abilităţii corpului de a se autovindeca. Acest proces nu este limitat la simptomele fizice evidente, ci se extinde şi la aspectele emoţionale, cognitive şi spirituale ale persoanei tratate. Masajul terapeutic se adreseaza intregului corp, ajuta la deblocarea punctelor de presopunctura, la echilibrarea, revitalizarea si relaxarea intregului organism. Masajul terapeutic reduce durata convalescentei, indiferent cat de veche sau recenta este afecţiunea, aduce: un plus de energie si o stare generala de bine. In completarea masajului terapeutic se recomanda a se consuma alimente sănătoase, mişcare si o gandire pozitivă.

Masajul este o metodă terapeutică ce constă în o serie de manevre care se efectuează pe suprafaţa corpului uman, într-o anumită ordine în funcţie de regiunea pe care o avem de masat, de evoluţia bolii şi de starea generală a pacientului. Masajul terapeutic prelucrează metodic şi sistematic părţile corpului. Masajul terapeutic este mai intens decat un masaj de relaxare şi poate avea în vedere vindecarea unor probleme specifice de sănătate.

Efectele masajului terapeutic în cazul traumatismelor sau al bolilor sunt de ameliorare, întreținere, mergând până la vindecarea completă. Este indicat într-o serie de boli grave unde masajul terapeutic are rol de întreținere sau de menținere în funcție a unor structuri musculare și nervoase sau a unor organe vitale. Masajul terapeutic poate fi de mai multe tipuri: total, parțial sau local. Se efectuează de catre medici, in functie de indicațiile de specialitate, cu mijloace specifice, soluții și creme terapeutice. Numărul de ședinte de masaj terapeutic și frecvența lor se stabilesc în cursul tratamentului după felul cum reactioneaza fiecare pacient.

Inelul pentru masaj este utilizat in reflexoterapie Su Jok. Datorita formei lui speciale , prin rostogolirea pe deget, inelul stimuleaza punctele reflexogene de pe deget. Aceste puncte, corespund pe degete, in functie de sistemul de referinta, mainilor, picioarelor cat si intregului corpInelul pentru masaj este un dispozitiv functional, fabricat din otel inoxidabil, prelucrat special, rasucit intr-o serie de unghiuri diferite, pentru a ajunge la punctele de reflexoterapie. Produce astfel o ameliorare pentru patologiile prezente la nivelul organismului dar are si scop profilactic.

                                                                                              


In cazul unei anumite patologii care se doreste sa fie ameliorata trebuie mai intai localizate punctele dureroase de pe deget, corespunzand zonelor afectate si apoi aceste puncte trebuie masate ( 3-5 minute ) de mai multe ori pe zi, cu acest inel.

Beneficiile masajului sunt enorme pentru pacient provocand modificari in toate structurile cunoscute si studiate de medicina: corectii in planuri mentale, corectii afective, corectia  meridianelor de acupunctura si coborand catre fizic - detensionarea stresului, eliminarea toxinelor, diminuarea tesutului adipos, corectarea functionarii unor organe sau sisteme.  Cu atat mai mult cu cat imbinammasajul cu forme specifice de reflexoterapie si presopunctura, rezultatele sunt mai rapide si mai precise.                                                                     Astfel, de-a lungul istoriei diferite culturi din lume au fundamentat si dezvoltat forme specifice de masaj din care se pot enumera: masajul clasic, masajul cu piatra GuaSha,  masajul anticelulitic, masajul Tuina.

Procedura de electrostimulare corporala este un fitness intensiv, expertii evaluand ca 45 de minute de electrostimulare echivaleaza cu 6-8 ore de gimnastica fara intrerupere.

Pe langa tonifierea musculara si arderea grasimilor, care duc la scaderea in greutate, sedintele de electrostimulare corporalacresc metabolismul, circulatia sanguina si gradul de oxigenare al zonei respective.
Electrostimularea corporala a fost introdusa in medicina, cu functii multiple, in special in tratarea cazurilor de durere si reabilitare post-accident. Tratamentul prin electrostimulare reprezinta o procedura sigura si simpla prin care electrozii sunt aplicati pe diferite  zone de tratament, in functie de necesitati. Senzatia pe care o ai cand faci o sedinta de electrostimulare este foarte placuta, relaxanta, asemenea unui masaj. Fiecare persoana isi regleaza intensitatea in functie de cat suporta si de cat de antrenati sunt muschii. Este foarte important ca aceste sedinte de electrostimulare sa fie efectuate pentru inceput fara pauza, cu o frecventa de minim 3 sedinte pe saptamana.  

Sedintele de fizioterapie si de recuperare medicala sunt realizate si cu aparatura de ultima generatie care prezinta programe specifice fiecarei afectiuni - electroterapia TENS. Este foarte eficienta atunci cand este asociata si cu alte proceduri.

                                                                             

Terapia alternativa include şi gimnastica medicală în spirală -Tai Chi, terapia Twist (tratament cu mişcări şi poziţii de rotaţie a corpului), meditaţia zîmbetului etc.

                                                                                                  

Gimnastica medicală orientala include diferite tehnici care permit reglarea simultană a tuturor zonelor din organism: de la cap la tălpi, de la exterior spre interior, de la nivelul organelor interne până la nivelul celulelor.

 

 

                                                                     

 

                                                                             
                  

Această terapie - gimnastica medicală orientala este o disciplină cu caracter practic, care se bazează pe creşterea capacităţii de cunoaştere şi de acţiune a omului, de armonizare a fiinţei umane cu mediul în care trăieşte. Este necesară perseverenţă în practică şi în studiul teoriei pentru a putea pătrunde în misterele acestu

  Metode de respiraţie naturală vor fi aplicate în timpul practicii acestei gimnastici, iar întregul proces, toate poziţiile şi mişcările vor fi întotdeauna însoţite de zâmbet (meditaţia zâmbetului).

                                                

Meditatia zambetului

 

 

Meditatia zambetului este un sistem revolutionar ce poate face o persoana mai eficienta, mai rezistenta la stres si la situatiile nearmonioase din viata, mai constienta de sine si mai fericita.

Meditatia zambetului este un concept nou dezvoltat, fundamentat pe principiile universale care influenteaza aceasta lume.

In afara de reechilibrarea sanatatii organismului, acest complex de tehnici realizeaza echilibrarea mentala, emotionala si spirituala si poate schimba in mod practic si pozitiv intreaga viata a celui care il aplica.                                                                   

 

Twist terapia

 

Twist terapia este o metoda in care se folosesc miscari ale corpului si posturi sigure si usoare care sunt eficiente in tratarea bolilor si in mentinerea sanatatii. Efectul puternic armonizant al miscarilor de torsiune sau posturilor este obtinut prin mecanismul activarii meridianelor energetice ale retelei energetice spirale a omului pe care le aduce la starea de echilibru.

O miscare simpla a gatului intr-o anumita pozitie poate opri o durere de cap sau poate permite scaderea tensiunii arteriale. Dupa efectuarea unei singure miscari spirale a pieptului dispare “durerea de inima”. Pot fi tratate prin miscari Twist chiar si dezechilibrele emotionale, anxietatea, tristetea si celelalte stari stresante.

Bazata pe ordinea fundamentala a modelului Triplei Origini, aceasta terapie permite folosirea miscarilor Twist relevante pentru fiecare caz particular.

Este o metoda usor de invatat si usor de folosit pentru redobandirea sanatatii si pentru a rezista in fata bolilor ca si in cazuri de urgenta.

In Twist Terapia nu este nevoie de nici un echipament special ori de vreun instrument inafara de bunavointa fiecaruia si intentia de a fi sanatos si fericit pe tot parcursul vietii.

 

 

                                                                 

 

 

                                            


Principiul de bază este ca poziţiile şi mişcarile să fie uşoare şi confortabile în practică. Toate mişcările sunt lente şi ritmice. Nimeni nu are voie să se grăbească când practică gimnastica sau să forţeze încordarea peste limitele confortului personal. Poziţiile sau mişcările din gimnastica medicală au scopul de a fi practicate fără durere, fără încordare, fără tensiune sau fără disconfort pentru ca zâmbetul să ia naştere în mod spontan în timpul practicării uneia sau alteia dintre mişcările de gimnastică.

 

Kinesio Taping

Metoda Kinesio Taping este concepută pentru a facilita procesul de vindecare a organismului permițând în același timp sprijin și stabilitate la nivelul mușchilor și articulatiilor                         

 

Centrul Medical Tadlife pune la dispozitia pacientilor tratamente complexe de recuperare medicala constand in kinetoterapie pentru copii si adulti, masaj terapeutic, electroterapie si consiliere psihologica, si in mod special pentru cei cu dizabilitati (afectiuni neurologice, sindroame genetice etc).

Scopul urmarit este reprezentat de recuperarea afectiunilor neurologice, ortopedice, reumatologice sau legate de chirurgia reparatorie.

Dezvoltarea copiilor cu dizabilitati este o adevarata provocare atat pentru parinti, cat si pentru specialistii care studiaza cauzele care determina aceste nevoi speciale. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii alternative menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane. 

Terapiile alternative sunt instrumente de lucru pentru dezvoltarea copiilor cu dizabilitati si recuperare adultilor cu dizabilitati. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane. Terapiile alternative pentru dezvoltarea copiilor si adultilor cu dizabilitati sunt: terapia prin muzica, dans, presopunctura, reflexoterapia, magnetoterapia, fitoterapia.

Inapoi la pagina anterioara

"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel