Psihoterapie-depresie, anxietate, atac de panica, fobii, schizofrenie, insomnie

 CENTRUL MEDICAL TADLIFE TIMISOARA - Psihoterapie  

 

PSIHOLOGIE

  • Psihologie
  • Consiliere si psihoterapie
  • Psihodiagnostic
  • Psihologie familiala
  • Psihologie clinica
  • Psihologie integrativa

Psihoterapia este terapia problemelor emotionale si mentale.  Declansarea tuturor bolilor este determinata de anumite socuri emotionale sau emotii negative, aparute in timpul vietii. O relatie de cuplu dizarmonioasa, o trauma emotionala sau lipsa unei relatii afective, “pietrificarea” sufleteasca, ar putea fi posibile explicatii, in plan psihologic care stau la baza aparitiei diferitelor boli in organism, chiar si dupa mai multi ani de la socul respectiv. Daca nu este inteleasa problema si constientizata la nivel emotional, aparenta vindecare determina migrarea bolii catre alt segment al corpului.

Daca trupul, mintea, sufletul si tot ceea ce ne inconjoara sunt armonizate, corpul este perfect sanatos.

www.facebok.coom/actdt.psihonat9urist

 

Psiholog Andrei Tulhină

·        

              Psihologie clinică

·         Evaluare psihologică

·         Psihodiagnostic

·         Interventie psihologică

·         Asistență psihologică

·         Psihoprofilaxie

 

Pentru mine, a fi psiholog înseamnă a face ceea ce mi-a fost destinat. Cei din jurul meu mi-au spus că a fi psiholog mi se potrivește foarte bine, pentru că sunt foarte empatic și îmi place să ascult oamenii și să-i ajut oferindu-le sfaturi. Astfel mi-am urmat destinul si profesez cea mai frumoasă meserie, urmandu-mi propriul suflet și pot să cunosc oamenii și problemele lor de viață si s-ăi ajut să-și împlinească propriile visuri și împreună putem răspunde la orice întrebare.


Studii - Experienţa si dezvoltare profesionala

             Facultatea de Psihologie Timisoara, profilul Psihologie (2017- 2020)

             Master- Programul de studii Psihoterapii si Psihologie Clinica (2020- 2021)

             Programe integrate de intervenție psihologică prntru copil și familie în situații de divorț, adopție sau traumă

             Tulburările anxioase la adult – conceptualizarea cazului și model de intervenție psihoterapeutică •      Tulburările depresive la adult – conceptualizarea cazului și model de intervenție psihoterapeutică

·         Meditație, presopunctură, reflexoterapie.

Servicii oferite:

          Evaluarea clinică si psihodiagnosticul - adultilor si copiilor, tinerilor, si membrilor familiei

 

evaluare subiectiv-emotionala, cognitiva si comportamentala, evaluarea simpla a personalitatii si a mecanismelor de coping/adaptare/defensive,

o             evaluarea psihologica asociata activitatilor cu cupluri sau familii, evaluarea contextului familial, profesional, social, economic, cultural in care se manifesta problemele psihologice, evaluarea dezvoltării psihologice

             Interventie psihologica/asistență: sindromul ADHD, tulburare de personalitate de tip opozant, tulburarea agresivă a personalității, anxietate, depresie, fobii specifice, atacuri de panică, șoc post-traumatic, etc.

o             educație pentru sănătate, promovarea sănățăii și a unui stil de viață sanatos, prevenirea imbolnavirilor;

o             interventii specifice pentru persoanele cu nevoi speciale, asistenta si terapie suportiva pentru persoanele dependente de alcool, de substante/plante etnobotanice, tutun, de jocurile de noroc  si membrii familiilor acestora, interventie suportiva pentru persoanele divortate, etc.

o             optimizare si dezvoltare personala, autocunoastere.

o             psihologie educationala pentru adulti.

·         Dezvoltare personală, spirituală și meditația


 

Psiholog Adriana Dolinschi

specialist in psihologie clinica si consiliere psihologica
psihoterapie sistemica si terapie alternativa

 

                             

 

 Centrul Medical Tadlife pune la dispozitia pacientilor tratamente complexe de recuperare medicala constand in kinetoterapie pentru copii si adulti, masaj terapeutic, electroterapie si consiliere psihologica, si in mod special pentru cei cu dizabilitati -afectiuni neurologice, sindroame genetice 

 

  • copii hiperkinetici
  • sindrom Down
  •  tetrapareză spastica
  •  întârziere în dezvoltare
  • tulburări de dezvoltare
  • autism
  • ADHD

Scopul urmarit este reprezentat de recuperarea afectiunilor neurologice, ortopedice, reumatologice sau legate de chirurgia reparatorie.

Dezvoltarea copiilor cu dizabilitati este o adevarata provocare atat pentru parinti, cat si pentru specialistii care studiaza cauzele care determina aceste nevoi speciale. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii alternative menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane.

      

Terapiile alternative sunt instrumente de lucru pentru dezvoltarea copiilor cu dizabilitati si recuperare adultilor cu dizabilitati:

 

  • copii hiperkinetici

  • sindrom Down
  •  tetrapareză spastica
  •  întârziere în dezvoltare
  • tulburări de dezvoltare
  • autism
  • ADHD

De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane. 

Psihoterapie pentru depresie, anxietate, atacul de panica, insomnie dupa deceptii din dragoste sau pierderea info persoane dragi, psihoze (schizofrenie, tulburare bipolara, autism etc)

 Psihoterapeutul lucrează atat în zona de consiliere a pacienţilor, dar in acelasi timp aplica si alte metode de tratament alternative. In toate situatiile pacientii se pot echilibra prin: psihoterapie, fitoterapie (terapia cu plante), reflexoterapie, microacupunctura, magnetoterapie, presopunctura.

Psihoterapeutul se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul şi reabilitarea persoanelor cu afectiuni psihice: depresie, anxietate, atac de panica, , fobii, agresivitate, ingrijorare, experienţa unei traume, pierderea unei persoane dragi, dar si in  idei obsedante, halucinaţii si alte tulburări psihice din bolile psihice (autism, schizofrenie, tulburarea bipolara etc.)

Alte situaţii in care este recomandat să apelăm la psihoterapoe: dificultatea de a lua decizii, sentimente de vinovăţie, stări de agitaţie, gelozie, divorţ, dificultatea de a relaţiona cu ceilalţi (părinţi, soţ/soţie, copil, la locul de muncă),     abuz (emoţional, verbal, fizic, sexual), dependenţe de substanţe sau alcool, infidelitate,  managementul furiei, tulburări alimentare, probleme ce ţin de sexualitate (frigiditate, ejaculare precoce, etc), situaţii ce ţin de planul profesional (schimbarea locului de muncă, evoluţie în carieră), infertilitate, comunicare dificila în relaţia de cuplu, stimă de sine scăzută.

Psihoterapia reprezintă un proces terapeutic, care cuprinde o evaluare iniţială a situaţiei cu care se prezintă pacientul. La prima sedinta după evaluare, urmează stabilirea metodelor de terapie necesare in functie de individualitatea pacientului si se incepe psihoterapia. Pacientul va observa imbunatatirea starii lui emotionale chiar de la prima sedinta si apoi progresiv la sedintele urmatoare de psihoterapie.

Consilierea din cadrul sedintelor de terapie il va ajuta pe pacient sa ajunga acolo unde îşi doreşte si sa-si realizeze obiectivul terapeutic. Psihoterapia va ajuta sa invatati cum să trăiti mai bine, mai frumos, mai împăcaţi cu voi înşiva, cum sa va schimbati stilul de viata si sa fiti sanatosi.

Pierderea cuiva drag, a unui iubit sau a unui partener de viata a avut dintotdeauna o insemnatate aparte in mintea si in comportamentele oamenilor din intreaga lume, indiferent de sex sau de cultura.

Cei mai multi oameni dupa o despartire vor crede ca totul s-a terminat, ca nu isi vor mai gasi niciodata pe cineva care sa ii iubeasca, cum a facut-o persoana plecata.

Multe persoane care apeleaza la psihoterapie  in urma unei despartiri,afirma ca simt cum lumea lor s-a prabusit, ca nu isi gasesc locul fara persoana iubita langa ei.

Toate aceste lucruri sunt traite ca fiind extrem de  dureroase de persoanele care trec prin astfel de situatii. De cele mai multe ori, persoanele care sufera dupa o despartire vor dezvolta stari de depresie, anxietate si atacuri de panicaurmate de o anumita izolare sociala care are rolul de a-i adanci si mai mult starile emotionale negative celui care sufera

Toate aceste lucruri sunt cele mai frecvente motive pentru care oamenii apeleaza la psihoterapie - consiliere psihologica completata cu metode de terapie naturista: magnetoterapie, presopunctura, reflexoterapie, auriculoterapia (microacupunctura urechii) si terapie cu plante.

Ce putem face daca suferim foarte mult dupa o despartire?

In final, este important ca atunci cand trecem printr-un astfel de moment greu, dupa o despartire, sa incercam sa ne izolam cat mai putin posibil. A impartasi emotiile noastre la sedintele de psihoterapie  si a incerca sa intretinem o viata sociala cat mai activa ne va ajuta in a iesi din „spirala” gandirii negative si a ne mentine un psihic cat mai sanatos.

Depresia din dragoste, traita extrem de multe ori, ne poate deteriora foarte mult calitatea vietii. Tocmai de aceea, este important sa stim ca psihoterapie  poate ajuta foarte mult in trecerea peste o astfel de situatie. Impreuna cu un medic psihoterapeut veti afla ce se intampla in mintea dvs atunci cand treceti prin stari de depresie, anxietate si furie astfel incat sa reusiti sa schimbati stilul rigid si absolutist de a gandi cu un stil bazat pe gasirea alternativelor, aflarea lectiilor care merita invatate din aceste experiente si per total, un stil de a gandi flexibil, bazat pe realism. Acesta din urma ne poate ajuta in a trece mai usor peste dezamagirile din dragoste si sa gasim puterea si instrumentele de a incepe noi relatii. 

Cât de răspândită este depresia în zilele noastre?

 

Depresia este una dintre cele mai frecvente tulburări în rândul populaţiei, iar riscul pentru oricare dintre noi de a dezvolta o tulburare depresivă de-a lungul vieţii este de 15%. Conform Organizaţiei Mondială a Sănătăţii (OMS), în prezent, tulburarea depresivă este a patra cauză de dizabilitate, iar în anul 2020 se estimează că va ajunge pe locul doi, după bolile cardiovasculare.

Depresia este de 2 pana la 3 ori mai frecventă la femei decât la barbaţi, vârsta medie este de 40 ani pentru ambele sexe, 50 % din cazuri debutând înainte de 40 ani, iar 10 % după 60 ani.

 Care e momentul în care trebuie să ne dăm seama că avem o problemă pe care nu o putem rezolva singuri? Care e momentul în care trebuie să decidem că avem nevoie de psihoterapie? Dar acela în care trebuie să devenim conștienți că psihoterapia nu ne este suficientă și că ea trebuie susținută cu terapie alternativa care actioneaza la nivel emotional si mental: acupunctura, magnetoterapie, presopunctura, reflexoterapie si terapie cu plante?

 

 Ne dăm seama că avem nevoie de ajutor atunci când simţim că lucrurile ne scapă de sub control, când intensitatea suferinţei este prea mare sau când vrem să schimbăm lucruri, modalităţi de funcţionare defectuoase. Dacă vorbim despre o depresie sau de anxietate, de un atac de panicapsihoterapia este recomandată. În această decizie se ţine cont de o multitudine de factori: intensitatea suferinţei, gradul de disfuncţionalitate produs de depresie sau de anxietate, cât si de mediul de viaţa profesional, familial al pacientului, etc., iar medicul şi pacientul vor decide împreună asupra demersului terapeutic.

Psihoterapia duce la disparitia simptomelor, si corectand toate problemele din viaţa pacientului; la rândul ei psihoterapia are un efect favorabil asupra evoluţiei bolii, şi a calităţii vieţii pacientului. De aceea, la ora actuală se preferă o abordare integratoare de vindecare prin psihoterapie, concomitent cu schimbarea stilului de viata al pacientului.

Se vor observa efecte favorabile chiar de la prima sedinta de psihoterapie , iar simptomele vor scadea progresiv dupa sedintele urmatoare, sub supraveghere medicală. În situaţia în care în antecedente au existat mai multe episoade depresive, de anxietate sau atacuri de panica atunci va fi necesar sa se repete psihoterapia , in mai multe sesiuni de sedinte de terapie, pana la vindecare, fara sa mai reapara apoi simptomele respective.

 

 Unde poate duce o depresie netratată?

Inapoi la pagina anterioara

"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel