Acupunctura

  CENTRUL MEDICAL TADLIFE TIMISOARA - TERAPIA SU JOK

 

Microacupunctura  Su Jok (coreeana) reuneşte în teoriile sale cele mai cunoscute terapii orientale: 

                           

·        acupunctura pe meridiane (China) 

·       acupunctura  pe ceakre (India)

·       acupunctura  pe spiralele energetic e (Mesopotamia)

                       acupunctura in sistem diamant (Egipt)              

                                                         

                                                    

                                         

                                          

Aceasta metodă Su Jok, aplicată corect in cadrul cabinetului de acupunctura are rezultate imediate, fiind o sistematizare modernă a reflexologiei si acupuncturii. Descoperită şi perfecţionată în ultimii ani de catre Prof. Dr. Park Jae Woo, microacupunctura coreeana Su Jok este considerată o adevarată ştiinţă, fiind practicată în prezent în multe ţări din întreaga lume.

 

 

                                  

                                         

 

Microacupunctura coreeana Su Jok este o metodă eficientă care utilizează sistemul de energie al organismului uman (meridiane, chakre) precum şi zonele de corespondenţă ale organelor şi sistemelor organismului la nivelul mâinilor şi picioarelor şi în alte părţi ale corpului – urechea (auriculoterapia).

 

                                                             

                                                             

                                                                                          

Tratamentul prin acupunctura determină disparitia unor simptome care nu sunt legate de boala tratată, explicatia fiind oferita de insusi modul de actiune al acupuncturii, care urmareste corectarea disfunctiei energetice care stă la baza simptomatologiei. Restabilind echilibrul energetic, se corectează si alte probleme de sanatate cauzate de acelaşi dezechilibru care a dus si la afecţiunea principală.

 

 

                                                                        

 

 

 

Înainte de a se manifesta în plan morfologic şi patologic, orice boală se manifestă ca un dezechilibru al circulaţiei energetice. Scopul principal al acupuncturii Su Jok este de a restabili echilibrul energetic.

 

 

                                                                                

 

 

                                                                                                                                   

În cadrul microacupuncturii  Su Jok se acţioneză asupra punctelor reflexe de pe mână, picior şi ureche, cu ace de unică folsinţă de 7-8 mm. Înţepătura se efectuează în aşa fel încât vârful acului să pătrundă 1 mm în punctul de acupunctură. În acupunctura Su Jok a urechii se mai utilizează şi ace auriculare de 1 mm, care se lasă pe ureche să acţioneze asupra punctelor de acupuncură timp de 3-5 zile.

 

 Avantajele acupuncturii 

 

·          mare eficacitate - metodă holistică - armonizează organismul la nivel mental, emoţional, energetic şi fizic

·          tratează cauza şi înlătură efectul

·          tratamentul este individualizat, în funcţie de tipul constituţional al fiecărui pacient şi stadiul evolutiv al bolii

·          în aplicarea acupuncturii se ţine cont de anul, luna, ziua, ora de tratament

·          siguranţa absolută a aplicării acupuncturii – este o metodă naturală fără efecte secundare

·          se poate efectua concomitent  cu alte tratamente alopate sau homeopate

 

Terapia poate fi efectuata fie folosind ace de acupunctura, fie fara ace, actionand asupra punctelor de acupunctura prin diverse alte metode: laser cu lumina colorata, culori, presopunctura, magneti.

Disciplina fundamentală a medicinei tradiţionale orientale, acupunctura  mai este incă privită ca o terapie înconjurată de o oarecare aură misterioasă. Dintr-un anumit punct de vedere însă, acupunctura este cea mai larg acceptată dintre tehnicile orientale de tratament. Faţă de alte metode, acupunctura dă rezultate imediate, mai ales în dureri acute, unele netratabile prin mijloacele clasice. Acupunctura  poate deveni o veritabilă artă a vindecarii bolilor cronice şi chiar a unor probleme psihice, cum ar fi stresul sau toxicomania. Nenumarate studii clinice au demonstrat eficienţa acupuncturii.

Termenul „acupunctură” a fost introdus în Europa de către un misionar iezuit din sec. XVII şi provine din latinescul acus (ac) şi punctura (înţepătură).

Stimularea cu precizie maximă a punctelor de acupunctură are ca scop reechilibrarea fluxului energetic al organismului şi, în medicină chineză, se înscrie în cadrul unui tratament complex, care presupune prescripţii medicale, un anumit regim alimentar şi un program de exerciţii fizice, de exemplu tai chi.

Potrivit tradiţiei medicale orientale, există 12 astfel de meridiane principale de acupunctura (6 yin şi 6 yang) şi 8 meridiane „extraordinare” sau colaterale, care formează împreună o vastă reţea energetică. Când Qi circulă nestingherită prin meridianele de acupunctura, echilibrul energetic se află în perfectă stare şi omul este sănătos. Cel mai mic blocaj în această curgere neîntreruptă provoacă dezechilibre fizice, emoţionale şi spirituale care se traduc prin boală.

Pentru restabilirea echilibrului, acupunctura acţionează prin intermediul acelor, asupra punctului de „tonifiere” sau, dimpotrivă, de „dispersie” al meridianului implicat. Stimularea punctelor de acupunctura  restabileşte circulaţia energetică, prevenind dezvoltarea bolilor. Interesant este că punctele de acupunctura asupra cărora se acţionează nu corespund în mod necesar zonelor dureroase.

În acupunctura, ca şi în alte terapii orientale, consultaţia este diferită de cea clasică. De diagnosticarea corecta depinde eficacitatea tratamentului. In acupunctura  medicul dispune de mai multe metode de diagnosticare: anamneza- observarea pacientului, ascultarea, olfactia si palparea si masuratorile energetice.

In acupunctura medicul se interesează atat de boală cat şi de individualitatea pacientului. Interesul terapeutului se axează de asemenea si pe prevenirea apariţiei bolii. Important este însă că acupunctura, ca tratament de bază sau în combinaţie cu alte terapii, dă rezultate într-o serie întreagă de boli. Acupunctura este apreciată în intreaga lume  pentru eficacitatea cu care tratează durerea, de la artrite reumatismale şi migrene până la întinderi musculare sau dureri de coloana vertebrală.

Toxicomanie. Studii ştiinţifice riguroase efectuate au aratat  că prin acupunctură  se pot obţine rezultate absolut spectaculoase în lupta împotriva alcoolismului şi a fumatului.

Anestezie. Este, fără îndoială, aspectul cel mai spectaculos al acupuncturii . Acele de acupunctura  pot fi folosite ca anestezice în timpul si dupa o peraţii chirurgicale de anvergură. Se obţin bune rezultate prin acupunctura şi in stomatologie.

Revitalizare. Acupunctura  este indicată în stări de epuizare generală prelungită, atât fizică cât şi psihică. Studii ştiinţifice au scos în evidenţă influenţa acupuncturii asupra activităţii cerebrale, pe care o stimulează, obţinându-se un efect revigorant.

Eficacitatea tratamentului de acupunctura  (mai ales în cazul durerilor) se pot produce imediat. În alte cazuri, ele apar abia după un interval de timp. Pacientul poate resimţi o stare de somnolenţă sau, dimpotrivă, de revitalizare. Totul depinde de natura punctelor de acupunctură stimulate (tonifiere sau dispersie). Uneori, simptomele pot părea că se agravează, pentru a dispărea mai apoi încetul cu încetul in tratamentul de acupunctura 

De-a lungul timpului, acupunctura  a reusit sa trateze numeroase afectiuni de ordin fizic si psihic. In societatea actuala, in care stresul este factorul principal care sta la baza afectiunilor precum: obezitatea, insomniile, indigestia etc., acupunctura  este una dintre cele mai eficiente metode de tratament alaturi de terapia cu plante, reflexoterapia, masajul terapueutic, datorita beneficiilor sale asupra organismului uman.

Daca suferi de obezitate solutia este acupunctura . Astfel, prin acupunctura  se va inhiba centrul de foamei si se vor stimula functiile celorlalte organe. Pe langa tratamentul cu acupunctura , este nevoie si de o alimentatie sanatoasa  si de putina miscare.


Insomnia este des intalnita la adultii intelectuali, care ocupa posturi de conducere si intampina situatii neprevazute, care ii implica foarte mult. Acele de acupunctura  se fixeaza pe punctele specifice energiilor in cauza in aceasta situatie, si stabilizeaza echilibrul necesar.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a demonstrat ca acupunctura are efecte mult mai benefice asupra reumatismului decat alte metode de tratament. In aceste cazuri, tratamentele de acupunctura  sunt personalizate, in functie de zona cu probleme a pacientului.


Si migrenele
sunt tratate cu ajutorul acupuncturii , iar durata tratamentului este in functie de gravitatea afectiunii.

Acupunctura  mai are efecte benefici si in cazurile durerilor de muschi si articulatii, de inima, durerilor menstruale etc.. De asemenea, afectiunile sistemului cardiovascular (precum: hipertensiunea arteriala, tensiunea oscilanta, palpitatiile, circulatia proasta) si ale celui respirator (rinite, alergii, sinuzite, astm etc.) pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii .


Tulburarile menstruale, infertilitatea, lipsa libidoului, chisturile, nodulii, diabetul sau dezechilibrale hormonale, toate pot fi tratate cu ajutorul acelor de acupunctura 
.


Din punct de vedere psihic, putem trata cu acupunctura: anxietatea, depresia, timiditatea, fobiile, atacurile de panica. Astfel, daca ai o problema de sanatate de ordin psihic, poti urma un tratament de acupunctura 
Su Jok.

 

Tratamentul prin acupunctura constituie metoda de elecţie pentru reglarea circulaţiei energiei în organism, pentru creşterea cantităţii de energie circulantă în cazul în care energia este blocată în anumite sectoare sau organe şi care, pusă în circulaţie, atrage după sine şi o bună circulaţie a sângelui ce hrăneşte toate ţesuturile . În foarte multe boli, acupunctura este de preferat oricărei alte metode, ea având avantajul de a nu face rău în alte părţi cand e practicată de medici specialişti şi de a rezolva boala la origine.  

Acupunctura este o terapie integralistă la nivel energetic, ea tratând omul ca un tot unitar, deci nu doar boala pentru care a venit pacientul la medic, ci orice boală energetică existentă în organism în momentul respectiv.

De asemenea, acupunctura  tratează boala existentă (terapie curativă) în momentul prezentării la medic, previne apariţia altor boli (profilaxie; un organism bine echilibrat energetic se îmbolnăveşte mult mai greu decât unul dezechilibrat), acupunctura poate trata cauza care a dus la apariţia bolii (tratament etiologic - prin rezolvarea dezechilibrelor de fond datorită cărora a apărut boala). Pe de altă parte şi deloc neglijabil, acupunctura este un tratament mult mai puţin costisitor decât cel medicamentos sau chirurgical.                                                                                   

Cromoterapia – acupunctura   fara ace

Multă vreme omul a fost comparat cu macrocosmosul, în modul cum este el alcătuit. Sângele are culoarea roşie, limfa galbenă, bila din vezica biliară-verde etc. Deci şi în interiorul nostru există culori.                                                                                                            

 

Plantele cu care ne hrănim, florile multicolore, cerul, aerul, marea, pădurile toate sunt vegheate de blândeţea şi puterea luminii. Lumina descompusă (de o prismă) realizează cele şapte culori fundamentale ale curcubeului, numite şi ton cromatic: roşu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo şi violet. Aceste culori, unde electromagnetice cuprinse între 390 nm si 710 nm, percepute de ochiul nostru în toate nuanţele şi intensităţile posibile, aflate în jurul nostru acţionează asupra creierului, glandelor endocrine şi contribuie la armonizarea  psiho-emoţională, cu influenţe apoi în sfera somatică. 

Cromoterapia este acupunctura   fara ace - o metodă naturală de tratament, prin culoare, care se poate practica de oricine cu usurinţă, atât prin contemplarea unei anumite culori, cât şi prin baia de culori sau proiectarea unei culori pe o anumita zonă a corpului, în funcţie de efectul pe care dorim să-l obţinem.

Să nu uităm importanţa culorilor

•    Influenţa culorilor este independentă de vedere, ele ne influenţează şi atunci când nu le vedem deloc. 
•    Undele electromagnetice care le generează se comportă distinct intrând în rezonanţă cu organismul uman, dând naştere unor efecte ştiute şi precise în zonele în care sunt direcţionate. 
•    Acţiunea culorilor se explică prin vibraţiile generate de diferenţele lor în ceea ce priveşte lungimea de undă a fiecarei culori. 
•    Este important de ştiut, în funcţie de îmbolnăvirile noastre, ce culoare va fi benefică pentru vindecare.
•    Culorile au vibraţie proprie sau câmpuri de energie şi ele pot influenţa organismul uman prin aplicarea lor pe anumite puncte energetice şi zone de corespondenţă. 

 

 

                                                                                                   

 

Avem o rubrica speciala in care persoanele pot pune intrebari referitoare la problemele pe care le intampina si in functie de problema, medicul -psihoterapeut ii va indruma intr- un sens ales de client 

Centrul Medical Tadlife pune la dispozitia pacientilor tratamente complexe de recuperare medicala constand in kinetoterapie pentru copii si adulti, masaj terapeutic, electroterapie si consiliere psihologica, si in mod special pentru cei cu dizabilitati (afectiuni neurologice, sindroame genetice etc).

Scopul urmarit este reprezentat de recuperarea afectiunilor neurologice, ortopedice, reumatologice sau legate de chirurgia reparatorie.

Dezvoltarea copiilor cu dizabilitati este o adevarata provocare atat pentru parinti, cat si pentru specialistii care studiaza cauzele care determina aceste nevoi speciale. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii alternative menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane. 

Terapiile alternative sunt instrumente de lucru pentru dezvoltarea copiilor cu dizabilitati si recuperare adultilor cu dizabilitati. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane. Terapiile alternative pentru dezvoltarea copiilor si adultilor cu dizabilitati sunt: terapia prin muzica, dans, presopunctura, reflexoterapia, magnetoterapia, fitoterapia.

 

    CENTRUL MEDICAL TADLIFE TIMISOARA - TERAPIA SU JOK


Luni, Miercuri, Vineri     15:00 - 19:00

Telefon : +40 (744) 783 807 

str. Tosca nr 30 A Timisoara

E-mail :  actdt@hotmail.com 

Website : www.actdt.ro

 

https://www.facebook.com/actdt.psihonaturist.9

Inapoi la pagina anterioara

"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel