- Acupunctura pentru controlul greutatii, consiliere nutritie si dieta
- Psihoterapie - managementul stresului, atacuri de panica, anxietate, depresie, schizofrenie, tulburarea bipolara, autism
- Detoxifierea organismului si cresterea imunitatii
- Masaj terapeutic-Kinesio Taping - Recuperare medicala
- Dependenţa de tutun, alcool si droguri
- Tratamentul durerii (migrene, coxartroza, gonartroza, torticolis, umar inghetat, lombosciatica, spondiloza cervicala, hernie de disc, fisuri ligamentare, fisura de menisc)
- Psihoterapie- atac de panica, depresie, anxietate, schizofrenie, insomnie
- Tratamentul infertilităţii şi a tulburărilor de dinamică sexuală
- Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj terapeutic, Acupunctura
- Afectiuni cronice (diabet zaharat, boli autoimune, psoriazis, boli psihice - autism, schizofrenie, tulburarea bipolara etc. ), depresie, anxietate, atac de panica
Psihoterapia la copii cu dizabilitati
CENTRUL MEDICAL TADLIFE TIMISOARA - Recuperarea la copii cu dizabilitati
Centrul Medical Tadlife pune la dispozitia pacientilor tratamente complexe de recuperare medicala constand in kinetoterapie pentru copii si adulti, masaj terapeutic, electroterapie si consiliere psihologica, si in mod special pentru cei cu dizabilitati - afectiuni neurologice, sindroame genetice
-
copii hiperkinetici
- sindrom Down
- tetrapareză spastica
-
întârziere în dezvoltare
- tulburări de dezvoltare
- autism
- ADHD
Scopul urmarit este reprezentat de recuperarea afectiunilor neurologice, ortopedice, reumatologice sau legate de chirurgia reparatorie.
Dezvoltarea copiilor cu dizabilitati este o adevarata provocare atat pentru parinti, cat si pentru specialistii care studiaza cauzele care determina aceste nevoi speciale. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii alternative menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane.
Terapiile alternative sunt instrumente de lucru pentru dezvoltarea copiilor cu dizabilitati si recuperare adultilor cu dizabilitati. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane. Terapiile alternative pentru dezvoltarea copiilor si adultilor cu dizabilitati sunt: terapia prin muzica, dans, presopunctura, reflexoterapia, magnetoterapia, fitoterapia.
În funcţie de rezultatele evaluării, Centrul Medical Tadlife vă oferă servicii de consiliere psihologică și de psihoterapie pentru copii cu dizabilitati vizuale, auditive, motorii si mentale, având în vedere următoarele aspecte:
-
Evaluare psihologica si psihodiagnostic
-
Evaluarea cognitiva
-
Evaluarea comportamentala
-
Evaluarea dezvoltarii psihologice
-
Logopedie
-
Psihoterapie copii
-
Agitatie, nervozitate, agresivitate
-
Deficit de atentie, incapatanare, iritabilitate, agresivitate
-
Logopedie
-
Probleme de comunicare si relationare (copilul nu are prieteni, nu se adapteaza la gradiniţa/scoala
-
Probleme scolare (dificultati de invatare, scaderea randamentului scolar, absenteism, abandon scolar
-
Tulburari de comportament (conduite agresive si autoagresive, minciuna, fuga, furt)
-
Consiliere si informare pentru parinti
-
Consiliere privind educatia si comportamentul fata de copil
Venirea pe lume a unui copil cu dizabilitati atrage dupa sine o serie de schimbari fata de care familia nou-nascutului nu este pregatita. In aceste situatii, este recomandata consilierea psihologica tocmai pentru a ajuta familia sa accepte in primul rand diagnosticul copilului, punand accent foarte mare pe formarea unei strategii si a unei echipe formate din familie alaturi de specialistii implicati in recuperarea copilului.
Dezvoltarea copiilor cu dizabilitati este o adevarata provocare atat pentru parinti, cat si pentru specialistii care studiaza cauzele care determina aceste ‑ nevoi speciale. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii alternative menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane.
Terapiile alternative sunt instrumente de lucru pentru dezvoltarea copiilor cu dizabilitati. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persone. Terapiile alternative pentru dezvoltarea copiilor cu dizabilitati sunt:
Terapia prin muzica, dans, joc, cu animale, presopunctura, reflexoterapia, magnetoterapia, fitoterapia.
Terapie alternativa, kinetoterapie si psihoterapie pentru copii ce sufera de urmatoarele tipuri de afectiuni:
· autism
· copii hiperkinetici, ADHD
· sindrom Down
· tetrapareză spastica
· întârziere în dezvoltare
· tulburări de dezvoltare
OBIECTIVELE PLANULUI TERAPEUTIC
· Conștientizarea realității ,încredere în sine, comunicare și abilității sociale, exprimarea emoțiilor, gestionare a fricii, tensiunii și agresivității.
· Putere de concentrare, atenție, perseverenta, interactiunea și comunicarea cu ceilalți si implicit abilitatea de a trai independent.
Specialstii in psihoterapie, utilizând diferite metode și tehnici validate științific, pot ajuta copiii și adolescenții care au dificultăți emoționale și comportamentale să își gestioneze mai bine starea emoțională și să manifeste comportamente adecvate.
· Dezvoltarea personală a adolescenţilor;
· Consiliere pentru planificarea carierei, susținerea în procesul de luare a deciziilor referitoare la carieră;
· Probleme de sănătate mintală cu care se pot confrunta copiii:
o Tulburări de anxietate,
o Depresie,
o ADHD,
o Tulburarea opoziționismul provocator,
o Întârzieri în dezvoltare,
o Fobii,
o Agresivitate,
o Probleme de identitate sexuală,
o Dificultăți și dizabilități de învățare,
o Tulburări alimentare,
o Tulburări psihosomatice,
-
Terapie
-
Psihoterapie individual pentru copii și adulți (inclusiv pentru cei cu dizabilități)
-
Logopedie
-
Kinetoterapie
-
Consiliere Psihologică
-
Orientare în carieră
-
Dezvoltare personală
-
Consiliere socială
Psihoterapia naturista in schizofrenie este posibila, în special în cazul în care procesul de vindecare este abordat cu mare responsabilitate si pacientul este tratat în mod complex terapeutic și este sustinut de cei dragi din familie si din jurul lui, care pot sa-l ajute în această problema dificilă.
Schizofrenia este o boala psihica ce debuteaza de cele mai multe ori la varsta adolescentei. Schizofrenia este o stare in care persoana afectata are halucinatii, paranoia si comportament neobisnuit. Pacientul cu schizofrenie pierde progresiv contactul cu realitatea si isi creeaza propria sa lume. Halucinatiile din schizofenie sunt in special cele auditive, dar pot fi si vizuale, olfactive etc. Pentru bolnavul de schizofrenie, valorile si realitatea noastra nu exista, sunt mai mult sau mai putin distorsionate.
Schizofrenia este o boala cronica, ce poate fi insa tinuta sub control cu psihoterapie naturista, iar evolutia sa este foarte buna. Psihoterapia naturista în schizofrenie implică tehnici şi metode din mai multe specialitati terapeutice, ca de exemplu: psihoterapia cognitiv- comportamentală completata cu magnetoterapia, presopunctura, reflexoterapia, microacupunctura – auriculoterapia, fitoterapia (terapia cu plante). Tratamentul natural recomandat in schizofreniese poate urma in paralel cu medicatia clasica recomandata de medicul psihiatru si pe masura ce se realizeaza reechilibrarea energetica, simptomele dispar si pacientul isi revine la starea normal de sanatate, iar dozele medicamentoase se diminueaza progresiv.
Manifestarea schizofreniei este exprimata in insasi denumirea ei: schizos = disociere, frenos = suflet. Aceasta s-ar traduce printr-o asociere intre aspectul exteriorizat al unei stari sufletesti si continutul psihic real al acestei stari. In fond insa, atat forma cat si continutul tulburarilor sunt alterate si treptat duc la degradarea psihica grava a bolnavului cu schizofrenie.
Schizofrenia poate incepe cu manifestari destul de necaracteristice: agitatie si oboseala fizica si psihica, stari de teama accentuate.
Schizofrenia este o psihoză, o boală care se caracterizează prin tulburări de gândire, prin inversiuni afective, prin idei delirante, prin disocierea funcțiilor psihice și păstrarea în memorie a datelor achiziționate. Cea mai benignă formă de schizofrenie este schizofrenia catatonică. În acest caz, bolnavul de schizofrenie are atitudini catatonice, poate rămâne mult timp în poziții fixe, uneori stă nemișcat în poziții incomode fără să obosească. Bolnavul de schizofrenie paranoidă are iluzii, halucinații și pseudohalucinații. Bolnavul de schizofrenie are idei delirante, aude șoapte, voci în cap, interpretează fiecare gest sau mimica persoanelor din jur și are mereu ceva de spus împotriva lor, poate avea idei de gelozie, sau se poate crede posedat de forțe oculte. La vârstă tânără – pubertate, adolescență – apare schizofrenia hebefrenică sau dezorganizată. Această formă a schizofreniei se caracterizează prin comportament pueril, acte bizare, antisociale, schimbări bruște de dispoziție fără un motiv anume, idei delirante, schimbări de personalitate, lipsa unei game de emoții, gândire dezorganizată. Cea mai simplă formă de schizofrenie este cea care are și cele mai puține simptome. Nu apar idei delirante și nici tulburări de percepție, halucinații sau iluzii, insă gândirea este autistă.
Centrul multifuncțional de intervenție timpurie și recuperare pentru copii cu dizabilități acopera nevoia de servicii specializate de intervenție timpurie, recuperare și reabilitare pentru copiii cu dizabilități sau cu întârzieri în dezvoltare din comunitatea noastră. Am început activitatea oferind sprijin celor mai vulnerabile categorii de copii, astfel că proiectele din zona de sănătate rămân foarte aproape de sufletul nostru. Ne preocupă soarta copiilor cu handicap și, deși lucrurile au evoluat extrem de mult în ceea ce privește serviciile medicale și integrarea copiilor cu nevoi speciale, mai avem mult de construit pentru a ne asigura că micuții au parte de cele mai bune șanse pentru a deveni adulți funcționali, acceptați pe deplin de societate.
Oferim servicii de recuperare a copiilor, cu o patologie diversă, cu aceleași nevoi de bază: de a fi sănătoși și acceptați de cei din jur. Aceștia primesc servicii specializate: evaluarea nivelului de dezvoltare neuropsihomotorie și a gradului de independența funcțională, logopedie, kinetoterapie și gimnastică medicală, terapie cognitiv-comportamentală, recuperare psihopedagogică, terapie ocupaționala și stimulare senzorială, evaluare și consiliere psihologică.
Ni se pare esențial să lucrăm cu părinții copiilor, cărora le oferim sprijin, informare și consiliere. Metodele și materialele noastre educaționale sunt extrem de eficiente și aduc o abordare modernă și științifică, care are o eficienta crescuta.
Autism. Dizabilitate intelectuală. Sindrom Down. Retard. Pentru câteva zeci de mii de familii din România acestea nu sunt subiecte teoretice. E traiul zilnic, socoteala lunară, drumurile săptămânale la psihologi și centre de recuperare, mii de ore de efort, răbdare și speranță.
Nădejdea că băiatul ori fetița ar putea ajunge, într-o bună zi, să-și privească în ochi părinții, să nu mai stea agățați, parcă, între două lumi, să lege mai mult decât cuvinte simple ori, chiar, să poată citi o carte. Măcar una simplă.
Pentru acești copii, recuperarea înseamnă lucruri foarte concrete și deloc ieftine: centre specializate, sute de ședințe de terapie individualizată, asistenți și consilieri dedicați și bine pregătiți.
Obiectivele centrului sunt:
-
facilitarea accesului copiilor cu cu dizabilități motorii/fizice/neuropsihice la serviciile specializate
-
răspunderea la interesele specifice ale copiilor cu cu dizabilități motorii/fizice/neuropsihice
-
evaluarea ritmului de evoluție și dezvoltare ale copiilor cu dizabilități motorii/fizice/neuropsihice în mod permanent conform nevoilor acestora cu ajutorul instrumentelor și metodelor de lucru
-
oferirea unui mediu securizant, personal specializat și acreditat în folosirea unor echipamente adecvate ( baterii de teste și chestionare validate științific, folosite pe plan mondial) cu impact în studii longitudinale asupra beneficiarilor
-
creșterea numărului de copii cu nevoi speciale integrați în gradinite și școli de masă prin terapiile de interventie timpurie
"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel