Inlăturarea durerilor

Cel mai important efect al terapiei este înlăturarea durerilor

 

 

 Din pacate, nu exista persoana care sa nu aiba o problema, fie ca este vorba de o suferinta fizica sau sufleteasca, durere, stres, insomnii sau are cateva kilograme in plus.

Este bine sa te gandesti cum sa rezolvi totul cat mai natural, fara efecte adverse, printr-o modalitate care sa-ti ajute corpul si mintea in acelasi timp.

Acupunctura determina relaxare, ajuta la calmarea durerilor si scade nivelul stresului. Avand in vedere cat de mare este stresul celor care se confrunta cu prezenta durerii, acupunctura ar putea merita o incercare.

 

Acupunctura este o terapie integrata a unui sistem complex de tratament, cel al medicinei traditionale.

Asupra energiei din corpul uman se poate interveni prin stimularea punctelor de acupunctura, localizate de-a lungul meridianelor energetice, meridiane care formeaza corpul energetic. Aceasta energie inconjoara fiecare celula a corpului.

Prin urmare, cu ajutorul acupuncturii, se poate interveni pentru tratarea oricarei afectiuni chiar si a durerii.

 

Acupunctura poate fi insotita de un tratament cu magneti si plante medicinale.


Acupunctura s-a dovedit efecienta mai ales in cazurile in care durerea era cronica. Durerile de cap, durerile menstruale si durerile de muschi sau osteo-articulare sunt doar cateva exemple in care aceasta forma de vindecare da rezultate.

Oamenii recurg la acupunctura ca la o alternativa pentru operatii, prea multe medicamente, chiar si cand li se spune ca nu se mai poate face nimic.

Cel mai important rol si motivul cel mai folosit pentru acupunctura este eliberarea de durere.

De exemplu:

 • dureri severe de cap,
 • dureri de spate,
 • dureri de umeri si de gat,
 • dureri de picioare,
 • nevralgii,
 • dureri musculare,
 • dureri postoperatorii,
 • sindromul de tunel carpian,
 • dureri menstruale,
 • dureri de dinti,
 • durei abdominale,
 • artrita, reumatismul,
 • lombosciatica,
 • umar inghetat,
 • dureri de dinti
 • durerea in patologia sportiva etc.

 

Durerile de cap sunt o parte integranta din viata fiecaruia dintre noi, aparand din ce in ce mai des din cauza stresului si a agitatie lumii in care traim.

Datorita complexitatii acestui sistem bioenergetic, indicatiile acupuncturii nu au practic limite, orice afectiune putand beneficia de acest tratament. Acupunctura poate induce o relaxare profunda ajutand astfel la vindecarea multor afectiuni datorate stresului sau problemelor emotionala.

Nevralgia este un termen general, ce cuprinde dureri acute, care pot apărea la diverse nivele: cap, spate. De obicei, durerile sunt atât de mari încât uneori tratamentul  medicamentos nu face fata si este necesara  aplicarea tratamentelor alternative.

Durerile pot fi tratate prin metode complementare, acestea fiind remedii care se pot aplica și acasă, mai ales tatamentul cu plante.

Trebuie menţionat faptul ca acupunctura acorda o mare atenţie aspectului preventiv. Prin acupunctură boala putea fi depistată şi tratată în faza sa incipientă.

Există şi alte metode de stimulare terapeutică a punctelor de acupunctură:

·        Moxibustia – încălzirea punctelor cu o moxa -ţigaretă specială care are în compoziţie plante medicinale uscate.

·        Stimularea punctelor cu magneti, culori, seminte (care cedeaza energia lor organismului - efect similar cu cel      

         al plantelor ingerate si actioneaza in acelasi timp prin presopunctura).

·        Presopunctura – masajul punctelor

 

În prezent există şi metode moderne de stimulare a punctelor de acupuctură – stimularea cu lumină, cu raze laser.

 

Scopul tratamentului este sa restabileasca echilibrul dintre energia universala Qi si cea a organismului, prin aplicarea nedureroasa a unor ace fine in puncte strategice de pe mana si ureche.

 

Imediat, sau în câteva minute, pacientul va resimţi o scădere a durerii şi o relaxare musculară. Evaluând nivelul de durere de la unu la 10, uneori în afecţiunile acute şi la persoane tinere se obţine o scădere de 100% a durerii aproape imediat.  De asemenea, se observă o scădere a tensiunii musculare, mişcările devin nedureroase şi se vor îmbunătăţi uimitor.  Unii pacienţi vor raporta o senzaţie de căldură sau senzaţie de altă natură în zona de corespondenţă.

 

Magnetoterapia sau terapia cu magneti este o stiinta medicala straveche care se studiaza azi in cadrul celor mai cunoscute academii de acupunctura si de terapii alternative din lume.

Efectul terapeutic al magnetilor este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Cu circa 5000 de ani in urma in China se cunostea caracteristica magnetului de a indica nordul.
Tot in China antica s-au constatat efectele benefice ale magnetilor asupra diverselor afectiuni. Aproape fara contraindicatii si cu efecte vizibile in cateva ore de la aplicare pe corp, magnetul a reprezentat in trecut un remediu foarte apreciat, mai ales in Orient.

 Terapia magnetică a câştigat tot mai mult teren şi în Europa, după ce în Japonia a fost recunoscută ca ştiinţă, fiind folosită astăzi de aproape 30 de milioane de oameni. Magnetoterapia ameliorează efectele secundare ale afecţiunilor dureroase şi redă echilibrul fiziologic al organismului.

Terapia cu magneti, prin usurinta, prin eficienta si prin lipsa riscurilor medicale este tot mai larg practicata si acasa, in familie chiar si de persoane fara pregatire medicala.

Efectele magnetilor pot fi comparate cu efectul produs de un ac de acupunctura, datorita faptului ca punctul de acupunctura este influentat de campuri magnetice.

Utilizarea complexa a magnetilor implica aplicarea acestora pe meridianele si pe punctele de acupunctura tinand cont de polaritatea magnetilor. Ei sunt utilizati pentru a stimula punctele de acupunctura sau zone de reflexoterapie corporala sau auriculara.

Efectele magnetilor, in functie de polaritatea lor si amplasarea lor pe piele pot fi de dispersie sau de tonifiere.

Au  o foarte larga aplicare in pediatrie, acolo unde nu se poate folosi in mod uzual acupunctura si se cauta alte metode cat mai putin dureroase si de maxima eficienta: magnetoterapie, moxibustie, cromoterapie, presopunctura, terapia cu plante- fitoterapia.

Magnetii sub forma de microsfere care se aplica pe puncte auriculare dureroase sau identificate dupa harti auriculare, au rolul de echilibrare energetica si de presopunctura pe punctul vizat. Se lasa sa actioneze aproximativ 24 de ore sau pana la ameliorarea simptomelor.

Aplicari uzuale ale magnetilor sunt pe punctele dorsale in cazul durerilor colanei vertebrale.

Utilizarea magnetilor cunoaste nenumarate forme la fel ca si formulele de acupunctura pentru numeroase patologii.

Energia magnetică vitală pătrunde în corpul nostru din câmpul magnetic natural al Pământului din ce în ce mai puţină, efectele sale fiind diminuate din cauza clădirilor de beton armat, a asfaltului, a încălţămintei cu talpă de cauciuc, precum şi a influenţelor nocive ale câmpurilor magnetice, sau ca efect al prezenţei unor echipamente precum computerele, telefoanele, cuptoarele cu microunde, aparatele GSM sau antenele.

Hainele pe care le purtăm, încălţămintea, în special cea cu talpa foarte groasă sau înaltă, asfaltul sau podelele sunt factori care ne izolează de contactul cu solul, influenţând modificările magnetismului corpului nostru. Energiile nu mai curg corect şi treptat apar dezechilibrele şi apoi bolile. Multe afecţiuni degenerative sunt cauzate de faptul că celulele noastre nu mai primesc informaţiile corecte. Stiinţa modernă a dovedit că lipsa „împământării” este strâns legată de apariţia bolilor moderne. Atunci când are loc conexiunea cu pământul, prin mersul desculţ, se produce din pământ în corpul uman un transfer de electroni liberi, consideraţi cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi.

Principiul terapiei cu magneti este aplicarea unor magneţi foarte mici care se fixează cu leucoplast direct pe corp sau pe mana si picior, pe punctele de acupunctură sau pe diferite zone reflexogene.

Principalele afectiuni in care se intrebuinteaza cu succes magnetii sunt in principal durerile  dar si alte afectiuni:  

·        dureri de cap, migrene 

  

·        dureri musculare si ale articulatiilor

·        dureri menstruale

·        accidente sportive, fracturi

·        insomnii

·        probleme cu circulatia sangelui

·        probleme cu digestia/lipsa poftei de mancare

·        stress, oboseala, surmenaj, solicitari psihice si fizice

·        durerile provocate de osteoporoză, osteofitele (ciocurile), pintenii calcaneeni.

 

Un domeniu in care se folosesc cu foarte mare succes magnetii este cel al sportului: plasarea pe o zona afectata, tumefiata, sau deasupra unei entorse sau fracturi are ca efect ameliorarea durerilor si vindecarea mult mai rapida.

De asemenea este important si faptul ca, in urma unei aplicari si utilizari corecte, folosirea magnetilor nu are constraindicatii.

Campul magnetic generat de magneti are un efect de stimulare asupra celulelor, schimbul de oxigen si absorbtia elementelor nutritive din alimente si lichide fiind mult marite. De asemenea s-a constatat o eliminare mai buna si mai completa a toxinelor din corp, in momentul utilizarii magnetilor.

 

Recuperare medicala sportivi

 

Domeniul recuperarii sportive este foarte larg prin natura sa, insa exista principii de baza, metode si tehnici care se pot aplica intr-o mare varietate de situatii din patologia traumatica sportiva, indeosebi a sistemului musculo-scheletic. 

 

Vindecarea afectiunilor sportive se efectueaza imediat dupa aparitia lor. Magnetoterapia, reflexoterapia si acupunctura su jok sunt metodele cele mai rapide si eficiente in vindecarea si recuperarea totala a sportivului. Eficienta se observa inca de la prima sedinta de tratament, prin scaderea semnificativa a durerii si refacerea mobilitatii articulare. Recuperarea leziunilor sportive trebuie instituita cat mai precoce posibil, dupa ameliorarea durerii si a leziunilor acute si are ca obiective: refacerea functionala cat mai completa, prin ameliorarea mobilitatii, flexibilitatii, fortei si rezistentei musculare.
    
Mobilitatea, flexibilitatea si echilibrul muscular: toate aceste obiective pot fi usurate in programul de recuperare a sportivilor. In functie de tipul leziunii, mobilitatea poate sa necesite protectie in stadiile initiale (doar miscari pasive si limitate), in schimb daca este tolerata, trebuie dusa la amplitudine completa. Mobilizarea articulara asigura nutritia cartilajului articular prin presiune hidrostatica, previne contracararea tesuturilor moi si asigura proprioceptia articulara si feedback-ul muscular.
    
Antrenamentul de forta al sportivilor poate fi inceput precoce, progresand pe masura vindecarii leziunii si cresterii mobilitatii articulare.  Cresterea fortei musculare  permite refacerea precoce a functiei si performantei sportivilor.

Patologia sportiva la nivelul genunchiului se ocupă de prevenirea şi tratarea afectiunilor determinate de agenţii mecanici, fizici, chimici şi care interesează scheletul, articulaţiile, musculatura sau vasele si nervii articulatiei genunchiului,accidente care se produc in timpul desfasurarii unor activitati sportive.

Leziunile genunchiului apar prin suprasolicitarea în cadrul practicarii sporturilor de performanta sau a activităților fizice intensive, dar și în mod acut în urma unei cazaturi sau in urma unei miscari gresite. Nu doar leziunile ci si artrita sau rigidizarea anumitor tesuturi datorita varstei înaintate pot provoca dureri si reduce functionalitatea genunchilor.

 

Printre cele mai frecvente leziuni ale genunchilor, cu care se confrunta sportivii, se numara leziunile ligamentelor încrucisate, leziunile ligamentelor colaterale, leziunile cartilajului articular si leziunile meniscului. Simptomele se manifesta prin durere și mobilitate redusa, dar mai ales prin resimtirea mai mult sau mai putin puternica a instabilitatii articulatiei genunchiului.

 

 

Inapoi la pagina anterioara

"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel