- Acupunctura pentru controlul greutatii, consiliere nutritie si dieta
- Psihoterapie - managementul stresului, atacuri de panica, anxietate, depresie, schizofrenie, tulburarea bipolara, autism
- Detoxifierea organismului si cresterea imunitatii
- Masaj terapeutic-Kinesio Taping - Recuperare medicala
- Dependenţa de tutun, alcool si droguri
- Tratamentul durerii (migrene, coxartroza, gonartroza, torticolis, umar inghetat, lombosciatica, spondiloza cervicala, hernie de disc, fisuri ligamentare, fisura de menisc)
- Psihoterapie- atac de panica, depresie, anxietate, schizofrenie, insomnie
- Tratamentul infertilităţii şi a tulburărilor de dinamică sexuală
- Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj terapeutic, Acupunctura
- Afectiuni cronice (diabet zaharat, boli autoimune, psoriazis, boli psihice - autism, schizofrenie, tulburarea bipolara etc. ), depresie, anxietate, atac de panica
Tratamentul infertilităţii şi a tulburărilor de dinamică sexuală
Centrul Medical Tadlife
Tratamentul infertilităţii
Inca din copilarie suntem invatati ca orice problema de sanatate, fie ea minora sau potential fatala, trebuie tratata numai cu medicamente bazate pe substante chimice si chiar operatii invazive. In ultimul timp, putem observa o incercare de reintoarcere la natura, de a ne trata natural problemele de sanatate aparute.
In ceea ce priveste infertilitatea, inca din antichitate se cunosteau si aplicau diverse metode de tratament care inca mai pot fi folosite si in ziua de astazi.
Infertilitatea este una din cele mai devastatoare boli posibile pentru cuplurile care isi doresc un copil. Nu este greu de vazut motivul pentru care multi oameni recurg la masuri terapeutice medicale extrem de costisitoare, invazive si cu sanse scazute de reusita in caz de infertilitate, pentru a "incerca tot ce e posibil" ca sa aiba un copil.
Orientalii vad corpul uman cu totul altfel fata de medicina vestica. Principalul motiv pentru care o persoana poate fi infertila din punct de vedere al medicinii orientale sunt a dezechilibrele energetice.
Acupunctura este o metoda de tratament in care un specialist insereaza niste ace foarte fine in anumite puncte de presiune pe mana sau ureche. Punctele de presiune pe care terapeutul le va stimula reprezinta centrii energetici care nu functioneaza corect si despre care se presupune ca pot fi responsabili de problemele care au provocat infertilitatea.
Acupunctura ajuta intregul sistem energetic al pacientului sa functioneze din nou la parametri optimi, sa se normalizeze si productia de hormoni, iar sangele va circula mult mai bine, in special in zona organelor reproducatoare, ceea ce va imbunatati functiile ovarelor si ale uterului si va rezolva problema infertilitatii.
Acupunctura este o metoda naturala de tratament, folosita pentru a imbunatati starea generala a organismului si pentru a-l stimula sa se vindece. Tratamentul aduce multe beneficii: reduce nivelul stresului, imbunatateste sistemul imunitar, energizeaza, reduce durerile, reduce anxietatea, stresul si depresia, ajuta la detoxifierea organismului. Deoarece actioneaza si asupra sanatatii fizice si asupra sanatatii mentale, poate mari sansele de a ramane insarcinata, actionand implicit si asupra sanatatii aparatului reproducator. Prin urmare, folosirea acupuncturii poate imbunatati considerabil sansele de a ramane insarcinata, reducand efectele unor afectiuni fizice care conduc la infertilitate, dar si asupra starii psihice despre care se stie ca poate cauza infertilitate atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor.
Plantele sunt folosite de peste 2500 de ani in tratarea unei largi varietati de afectiuni. In ceea ce priveste infertilitatea, plantele pot ajuta stimuland activitatea ovariana si producerea ovulatiei , precum si reglarea ciclului menstrual. In ciuda folosirii indelungate a plantelor in medicina orientala, europenii nu au adoptat prea usor aceasta metoda de tratare a infertilitatii, mai ales din cauza medicilor care prefera, medicamentele de sinteza.
Yoga este una dintre cele mai cunoscute metode alternative pentru intretinerea unui corp sanatos. Yoga poate fi de mare ajutor celor care doresc sa aiba un copil, insa au probleme de infertilitate. Cercetarile in domeniu au demonstrat ca stresul cronic conduce la o larga varietate de afectiuni de sanatate aparute pe fond emotional, iar yoga este foarte eficienta in reducerea stresului si a anxietatii.
In plus, yoga ajuta la detoxifierea corpului femeii prin relaxarea muschilor incordati, oferind in acelasi timp o rutina calmanta care va intinde cu blandete musculatura. Folosita pentru infertilitate, yoga trebuie sa accentueze miscarile care solicita partea inferioara a spatelui, abdomenul, soldurile si pelvisul, imbunatatind astfel circulatia sangelui in aceste zone importante pentru conceptie, conducand in acest mod catre o mai buna functionare a aparatului reproducator.
Terapiile orientale sunt foarte sigure iar efectele lor sunt cumulative, prin urmare efectele se vor vedea dupa o anumita perioada de timp in functie de individualitatea pacientului.
Tulburari de erectie (impotenta)
Impotenta este definita ca fiind inabilitatea de a obtine sau de a mentine o erectie suficient de mult pentru actul sexual.
Vina, rusinea, lipsa stimei de sine si refuzul de a vorbi despre impotenta sunt probleme comune intalnite la multe cupluri care cauta consilierea ca ultima solutie pentru acceptarea si intelegerea impotentei. Este foarte important sa stiti ca, in aproape toate cazurile, impotenta poate fi tratata cu succes.
Tulburarile de erectie privesc deopotriva adolescentii, maturii si varstnicii, nu numai pentru ca au legatura directa cu procrearea, ci pentru ca sexualitatea implinita prelungeste viata.
Impotenta presupune o rezolvare complexa, in care sunt implicati deopotriva mai multi factori: educatia, masuri medicale, un grad special de emancipare a femeilor, care trebuie sa participe cu intelegere si cu dragoste la dificultatea temporara a partenerului.
Cauzele scaderii dinamicii sexuale de erectie (impotenta)
Impotenta are cauze organice sau functionale, acestea din urma cu mult mai frecvente.
Cauzele organice: leziuni ale creierului sau ale coloanei vertebrale, boli ale tiroidei, hipofizei, diabet, obezitate, ciroza ficatului, tuberculoza, alcoolism cronic, tabagism sever, efecte secundare ale medicamentelor sedative, afectiuni dureroase ale penisului.
Insuficienta dezvoltare a organelor sexuale (hipogonadismul) trebuie cunoscuta, investigata si tratata, deoarece ea provoaca o stare de inferioritate psihobiologica, element important al vietii personale.
Cauzele functionale psihice: astenia nervoasa, stressul prelungit, insuficienta recuperare dupa eforturi sau excese de orice natura, care fac ca erectia sa cedeze inainte de orgasm si ejaculare.
Perpetuarea tulburarilor de erectie - impotenta formeaza, adesea, un cerc vicios: un prim esec sexual duce la urmatorul, si asta numai datorita psihicului (frica, neincredere) - situatie ce se poate ameliora prin aplicarea metodelor de terapie alternativa.
In tratarea impotentei, practica medicala are succesele asteptate numai daca priveste omul in unitatea si deplinatatea laturilor sale fizice si psihice, in conexiune cu alte boli acute sau cronice.
Pacietii cu impotenta vor fi ajutati sa-si corecteze sentimentul de vinovatie si sa-si redobandeasca increderea in sine.
Tulburarile sexuale sunt cauzate de probleme emotionale, de anumite blocaje psihice, bariere sau presiuni inconstiente care impiedica instalarea unei sarcini. Se stie foarte bine ca psihicul ne domina fizicul si ca atunci cand o problema de sanatate persista mai mult decat ar fi normal, trebuie sa cautam cauzele psihice ale aparitiei ei.
Atacul de panica este de fapt o frica nejustificata care apare brusc. Aceasta frica este asociata adesea unor ganduri repetitive de ingrijorare care amplifica starea de stres. Toate aceste lucruri il impiedica de multe ori pe cel care sufera un atac de panica sa doarma noaptea, sa stea singur sau sa intre in contact cu anumite situatii. Ca si simptome, se poate vorbi atat de simptome fiziologice, cat si psihologice. In timpul unui atac de panica multe persoane resimt transpiratie, fie tremuraturi, un puls accentuat, dureri in piept, greata, dureri abdominale, ameteli, nod in gat, frisoane sau puseuri de caldura, uneori si lesin. Din punct de vedere psihologic, simptomele sunt problemele de concentrare, irascibilitatea, depresia, oboseala sau gandurile negative care cresc anxietatea. De multe ori in atacul de panica, oamenii au ganduri repetitive ca vor muri, ca vor innebuni, ca vor lesina, ca vor face un atac cerebral
Invatand sa recunoasca si sa identifice acest tip de senzatii din atacul de panica, este un prim pas important in tratarea atacurilor de panica. Terapia recomandata in atacul de panica,este cea individuala, de scurta durata, care se desfasoara, de obicei, pe parcursul a cel mult 10-12 sedinte.
Alti factori importanti in atacul de panica,ii constituie suportul persoanei si invatarea de strategii eficiente. Psihoterapeutul va poate invata sa folositi tehnici de relaxare, meditatie, gandire pozitiva si gimnastica energetic, care va vor schimba stilul de viata. Acestea pot fi folosite in timpul atacului de panica,pentru a diminua prompt tensiunea psihica si sa atenueze teama de ceea ce s-ar putea intampla rau.
Discutiile cu psihoterapeutul despre fricile irationale (de obicei legate de teama de a muri) ce apar in timpul atacurilor de panica, sunt benefice si importante pentru o buna relatie terapeutica, de suport. O abordare alternativa, prin tehnici de terapie naturista, duc la o desensibilizare gradate si da rezultate foarte bune chiar de la primele sedinte de terapie. De obicei, atacurile de panica,sunt insotite si de alte tulburari anxioase, cum ar fi agorafobia (teama de a iesi in mediul social) sau alte fobii. Tratamentul abordat difera de la persoana la persoana.
Meditatia este de mare ajutor in atacul de panica,, deoarece mobilizeaza inconstientul, permitandu-i sa lucreze pentru eliminarea problemei si in timpul in care persoana nu realizeaza tehnicile speciale.
"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel