Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj terapeutic, Acupunctura

Centrul Medical Tadlife Timisoara

 

FIZIOTERAPIE, KINETOTERAPIE, MASAJ TERAPEUTIC, ACUPUNCTURA

Fizioterapia este știința care studiază acțiunea factorilor fizici asupra organismului în tratarea și restabilirea mobilitatii muschilor, articulațiilor, a membrelor afectate în urma unei dizabilități sau a unui accident și atenuează durerile cauzate de acestea, folosind metode fizice, cum ar fi masajul, exercițiile fizice regulate, magnetoterapia si electrostimularea. Fizioterapia este recomandată la orice vârstă, încurajând pacientul să își gestioneze afecțiunile și să se recupereze, învățându-l să rămână independent chiar și după finalizarea tratamentului fizioterapeutic.
In fiecare zi de tratament, se vor efectua proceduri de recuperare de fizioterapie (electrostimulare, magnetoterapie, curenti, infrarosu etc.), kinetoterapie si masaj terapeutic. Fizioterapia se bazeaza pe aplicarea factorilor fizici pentru remedierea problemelor de sanatate. Fizioterapia are ca scop calmarea durerii si imbunatatirea vietii bolnavului si este recomandata pentru o gama larga de afectiuni.
Cu ajutorul fizioterapiei putem trata afectiunile muschilor, nervilor sau articulatiilor. Fizioterapia are importante efecte antialgice (calmarea durerii), antiinflamatorii (eliminarea inflamatiilor articulare si musculare), decontracturante (eliminarea contracturilor), miorelaxante (relaxare musculara), antiedematoase, prin intermediul curentilor de tip diadinamic, interferential si drenajului limfatic, masaj si ultrascurte. Fizioterapia se recomanda in tratarea traumatismelor care vizeaza piciorul, genunchiul, coloana vertebrala, si este un tratament eficient pentru tratarea herniei de disc, fara interventie chirurgicala.

Prin fizioterapie, efectul câmpului magnetic asupra organismului uman este foarte complex, având actiuni asupra schimburilor de substanțe între celule, implicit asupra metabolismului, de asemenea efecte endocrine și asupra sistemului nervos vegetativ.
Fizioterapia are efecte bune în stres și oboseală cronică și recuperare medicală ortopedică (ex.status post fracturi).

Prin procedurile de fizioterapie se urmareste:
• in primul rand, scaderea inflamatiei, de aceea aceasta terapie este indicata atat in inflamatiile acute cat si cronice, dar si in perioada postoperatorie in afectiunile ortopedice sau neurochirurgicale
• recuperarea, imbunatatirea si mentinerea mobilitatii pierdute in urma unor afectiuni de diferite etiologii
• reintegrarea in activitatea zilnica normala
• reducerea pana la disparitie a durerilor musculare sau articulare
• imbunatatirea fortei si tonicitatii musculare.


Acupunctura cu si fara ace


Microacupunctura Su Jok (coreeana) reuneşte în teoriile sale cele mai cunoscute terapii orientale:


· acupunctura pe meridiane (China)

· acupunctura pe ceakre (India)

· acupunctura pe spiralele energetic e (Mesopotamia)

acupunctura in sistem diamant (Egipt)Aceasta metodă de acupunctura Su Jok, aplicată corect in cadrul cabinetului de acupunctura are rezultate imediate, fiind o sistematizare modernă a reflexologiei si acupuncturii. Descoperită şi perfecţionată în ultimii ani de catre Prof. Dr. Park Jae Woo, microacupunctura coreeana Su Jok este considerată o adevarată ştiinţă, fiind practicată în prezent în multe ţări din întreaga lume.

Microacupunctura coreeana Su Jok este o metodă eficientă care utilizează sistemul de energie al organismului uman (meridiane, chakre) precum şi zonele de corespondenţă ale organelor şi sistemelor organismului la nivelul mâinilor şi picioarelor şi în alte părţi ale corpului – urechea (auriculoterapia).

Tratamentul prin acupunctura determină disparitia unor simptome care nu sunt legate de boala tratată, explicatia fiind oferita de insusi modul de actiune al acupuncturii, care urmareste corectarea disfunctiei energetice care stă la baza simptomatologiei. Restabilind echilibrul energetic, se corectează si alte probleme de sanatate cauzate de acelaşi dezechilibru care a dus si la afecţiunea principală.

Înainte de a se manifesta în plan morfologic şi patologic, orice boală se manifestă ca un dezechilibru al circulaţiei energetice. Scopul principal al acupuncturii Su Jok este de a restabili echilibrul energetic.


În cadrul microacupuncturii Su Jok se acţioneză asupra punctelor reflexe de pe mână, picior şi ureche, cu ace de unică folsinţă.  Înţepătura se efectuează în aşa fel încât vârful acului să pătrundă 1 mm în punctul de acupunctură. În acupunctura Su Jok a urechii se mai utilizează şi ace auriculare de 1 mm, care se lasă pe ureche să acţioneze asupra punctelor de acupuncură timp de 3-5 zile.


Avantajele acupuncturii· mare eficacitate - metodă holistică - armonizează organismul la nivel mental, emoţional, energetic şi fizic

· tratează cauza şi înlătură efectul

· tratamentul este individualizat, în funcţie de tipul constituţional al fiecărui pacient şi stadiul evolutiv al bolii

· în aplicarea acupuncturii se ţine cont de anul, luna, ziua, ora de tratament

· siguranţa absolută a aplicării acupuncturii – este o metodă naturală fără efecte secundare

· se poate efectua concomitent cu alte tratamente alopate sau homeopate


Terapia poate fi efectuata fie folosind ace de acupunctura, fie fara ace, actionand asupra punctelor de acupunctura prin diverse alte metode: laser cu lumina colorata, culori, presopunctura, magneti.

Inapoi la pagina anterioara

"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel