- Acupunctura pentru controlul greutatii, consiliere nutritie si dieta
- Psihoterapie - managementul stresului, atacuri de panica, anxietate, depresie, schizofrenie, tulburarea bipolara, autism
- Detoxifierea organismului si cresterea imunitatii
- Masaj terapeutic-Kinesio Taping - Recuperare medicala
- Dependenţa de tutun, alcool si droguri
- Tratamentul durerii (migrene, coxartroza, gonartroza, torticolis, umar inghetat, lombosciatica, spondiloza cervicala, hernie de disc, fisuri ligamentare, fisura de menisc)
- Psihoterapie- atac de panica, depresie, anxietate, schizofrenie, insomnie
- Tratamentul infertilităţii şi a tulburărilor de dinamică sexuală
- Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj terapeutic, Acupunctura
- Afectiuni cronice (diabet zaharat, boli autoimune, psoriazis, boli psihice - autism, schizofrenie, tulburarea bipolara etc. ), depresie, anxietate, atac de panica
Psihoterapie - Profilaxie si promovarea sanatatii
Centrul Medical Tadlife
· evaluarea starii de sanatate - anamneza, examenul clinic general
· educatie privind riscul pentru sanatatea pacientilor
· stabilirea masurilor profilactice pentru a prevenii imbolnavirea
· consiliere în legătură cu măsurile profilactice pentru depistarea precoce a unor boli
· stabilirea conduitei igieno-dietetice
· recomandare pentru tratament de recuperare-reabilitare după caz.
· pastrarea / ameliorarea calitatii vietii de cuplu
· identificarea nevoilor personale in vederea luarii unei decizii informate privind folosirea metodelor contraceptive
· prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala
· oportunitati educationale / profesionale crescute si randament crescut de munca
· indicatii privind reducerea cheltuielilor legate de medicamente, servicii medicale si redistribuirea fondurilor pentru o calitate a vietii mai buna
· serviciile preventive oferite vor duce la economie de timp, prin reducerea imbolnavirii si imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor
Psihoterapia se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul şi reabilitarea persoanelor cu afectiuni psihice: depresie, anxietate, atac de panica, tulburare obsesiv-compulsiva, ticuri, agresivitate, ingrijorare, experienţa unei traume, pierderea unei persoane dragi, dar si in idei obsedante, halucinaţii si alte tulburări psihice din bolile psihice (autism, schizofrenie, tulburarea bipolara etc.)
PSIHOLOGIE
- Psihologie
- Consiliere si psihoterapie
- Psihodiagnostic
- Psihologie familiala
- Psihologie clinica
- Psihologie integrativa
Psihoterapia este terapia problemelor emotionale si mentale. Declansarea tuturor bolilor este determinata de anumite socuri emotionale sau emotii negative, aparute in timpul vietii. O relatie de cuplu dizarmonioasa, o trauma emotionala sau lipsa unei relatii afective, “pietrificarea” sufleteasca, ar putea fi posibile explicatii, in plan psihologic care stau la baza aparitiei diferitelor boli in organism, chiar si dupa mai multi ani de la socul respectiv. Daca nu este inteleasa problema si constientizata la nivel emotional, aparenta vindecare determina migrarea bolii catre alt segment al corpului.
Daca trupul, mintea, sufletul si tot ceea ce ne inconjoara sunt armonizate, corpul este perfect sanatos.
www.facebok.coom/actdt.psihonat9urist
Depresia
Episodul depresiv major mai este denumit si depresie clinica sau se confunda cu ceea ce numim in general depresie. Cauzele episodului depresiv major se crede ca sunt o combinatie de factori genetici, de mediu si psihologici. Factorii de risc pot fi antecedente familiale, schimbari majore in viata individului, medicatia, problemele cronice de sanatate sau abuzul de substante.
Depresia majora este o tulburare de dispozitie care se caracterizeaza prin tristete, lipsa interesului pentru activitati, schimbari de greutate sau in programul de somn, oboseala, vinovatie, sentiment de neajutorare, dificultati de concentrare sau ganduri suicidare.
Distimia, cunoscuta mai nou ca tulburare de depresie persistenta, este mai putin severa decat episodul depresiv, dar durata ei este mult mai mare, se intinde pe perioade de cel putin doi ani. Ea ramane rareori diagnosticata, cel afectat crezand ca este parte din caracterul sau.
Adesea, pe fondul distimiei, apare si episodul depresiv major si astfel se ajunge la depresie dubla. Cand este alternata cu episoade hipomaniacale, se transforma in ciclotimie, aceasta fiind o forma mai putin severa a tulburarii bipolare. Principalele cauze pot fi stresul, izolarea sociala sau lipsa suportului social. De asemenea, sunt multe indicii ca exista si o predispozitie genetica in cazul distimiei.
Tulburarea bipolara este o tulburare de dispozitie care cauzeaza perioade de depresie alternate cu perioade de euforie cunoscuta ca manie, aceasta tulburare fiind cunoscuta anterior ca depresie maniacala. Daca perioada de manie este mai severa, este denumita hipomanie. Riscul de suicid este de 15 ori mai mare decat la populatia generala.
In perioada de manie, cel afectat se comporta nefiresc de energic, vesel sau iritat, ia decizii fara sa se gandeasca la consecinte si doarme foarte putin. In perioada de depresie, are o perspectiva negativa asupra vietii si asupra propriei persoane, isi pierde interesul pentru activitati, plange si se fereste de contactul vizual cu ceilalti. Schimbarile intre aceste perioade pot aparea rar sau de mai multe ori pe an.
Abuzurile din copilarie, stresul pe termen lung si factorii genetici pot fi printre cauzele care duc la aparitia acestei tulburari. De obicei, aceasta tulburare este insotita de altele, cum ar fi cele de anxietate, de alimentatie, deficitul de atentie sau boli de inima, tiroida, migrene si obezitate.
Depresia post-partum se instaleaza dupa nasterea copilului si poate fi foarte severa. Este considerata o forma a episodului depresiv major. Ea poate afecta ambii parinti, dar este de obicei intalnita la mame. In medie, are o durata de o luna.
Depresia post-partum apare datorita schimbarilor hormonale, psihice si sociale care se produc in perioada nasterii. Simptomele sunt insomnia, oboseala, scaderea libidoului si schimbari frecvente de dispozitie. Alte simptome pot fi cele ale episodului depresiv major: lipsa de speranta, neajutorare, lipsa placerii de a face orice activitate si ganduri suicidare.
Factorii de risc care duc la aparitia depresiei post-partum pot fi varsta frageda a persoanei, episoade depresive avute anterior, conflicte in cuplu, numarul de copii pe care i-a nascut persoana etc.
Sindromul premenstrual afecteaza in jur de 20 la suta din femeile care au menstruatie. Simptomele pot fi de iritabilitate, oboseala, apetit marit, dureri de cap sau sensibilitate a sanilor. In forma mai severa, produce un stres intens, sentiment de neajutorare sau autocritica.
Cercetarile au aratat ca este posibil ca aparitia sindromului premenstrual sa se datoreze schimbarii nivelului hormonal in perioada ciclului menstrual. Mai este considerata drept o mostenire genetica, stiut fiind faptul ca femeile care sufera de acest simptom au sau au avut rude cu probleme asemanatoare. Alti factori de risc sunt deficitul de vitamina B6, de calciu si de magneziu sau stresul, sedentarismul etc.
Tulburarea afectiva sezoniera este o forma de depresie mai intalnita in partile de nord si de sud ale Planetei. Este cauzata de o dereglare a ritmului biologic si apare mai frecvent iarna sau primavara. Cel afectat de aceasta tulburare doarme mult, se trezeste greu dimineata, mananca mult si ia in greutate.
Depresia atipica se manifesta ca si episodul depresiv major sau distimia, dar dispozitia se imbunatateste brusc la aparitia unor evenimente pozitive. De trei ori mai multe femei decat barbati sufera de acest tip de depresie. Este mai intalnita la persoanele tinere si se manifesta prin mancat compulsiv, hipersomnie, precum si printr-o sensibilitate la o potentiala respingere din partea celor cu care intra in contact.
Migrena – Durerea de cap
De obicei migrena produce episoade de durere de cap severa sau moderata, frecvent pe o singura parte a capului si pulsatorie, cu durata de la 4 la 72 de ore, acompaniata de tulburari gastrointestinale, cum sunt greata si voma, si sensibilitate crescuta la lumina puternica (fotofobie) si la zgomot (fonofobie).
"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel