Detoxifierea organismului si cresterea imunitatii

Detoxifierea organismului (recomandabil cel puţin de două ori pe an sau atanci cand  sunt indicatii medicale)

 

Detoxifierea organismului ar trebui sa fie pe lista de prioritati a unui stil de viata sanatos. Oricat de atenta ai fi la ceea ce mananci, din cand in cand trebuie sa-ti ajuti corpul sa se detoxifieze si sa functioneze la capacitatea maxima.

Un numar tot mai mare de studii releva  realitatile de zi de zi, faptul ca ingeram prin mancare, apa si aer, o cantitate mare de substante chimice, care sunt depozitate in celulele grase din corp.

Detoxifierea organismului are un rol esential in cresterea energiei si imbunatatirea starii de spirit.

Detoxifierea organismului ar trebui sa fie pe lista de prioritati a unui stil de viata sanatos. Oricat de atenta ai fi la ceea ce mananci, din cand in cand trebuie sa-ti ajuti corpul sa se detoxifieze si sa functioneze la capacitatea maxima.
Un numar tot mai mare de studii releva  realitatile de zi de zi, faptul ca ingeram prin mancare, apa si aer, o cantitate mare de substante chimice, care sunt depozitate in celulele grase din corp.
Detoxifierea organismului are un rol esential in cresterea energiei si imbunatatirea starii de spirit.

Cumularea acestor substante chimice in organism ingreuneaza buna functionare a proceselor metabolice, iar rezultatul poate fi aparitia unor afectiuni, cum ar fi indigestia, dureri de cap, oboseala, dureri musculare si chiar depresia. Din acest motiv, trebuie sa eliminiam pe cat putem toxinele din organism prin detoxifiere.

Din fericire, corpul nostru elimina prin cai naturale mare parte din chimicale (prin transpiratie, tranzit intestinal, eliminarea urinei si respiratie), insa nu poate “scapa” in totalitate de toxine.

Cu atat mai mult, daca avem o dieta necorespunzatoare (obisnuim sa mancam fast-food, carne procesata, dulciuri cu zahar rafinat, bem sucuri acidulate sau de fructe din comert, consumam alcool sau cafea in cantitati mari), corpul se va “lupta” cu un aport si mai mare de substante periculoase, ce risca sa ramana in corp sis a creeze depozite.

Pentru ca organismul sa se detoxifieze este indicat sa se consume cat mai multe alimente bogate in vitamine, minerale si antioxidanti benefici pentru detoxifiere si sa se consuma multe fibre, care ajuta la eliminarea reziduurilor precum si minim doi litri de apa pe zi.

Curăţarea organismului de toxine, pentru a fi completă şi corect realizată, trebuie să parcurgă mai multe etape. Se începe cu detoxifierea colonului si a rinichilor care sunt principala poartă de eliminare a materiilor reziduale din organism, se continuă cu detoxifierea ficatului, organul cheie în metabolizarea şi neutralizarea substanţelor toxice pe care le ingerăm, şi apoi cu detoxifierea sângelui şi a limfei, care transportă aceste substanţe în întregul corp.

Detoxifierea ficatului ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la întărirea sistemului imunitar, reducând astfel riscul îmbolnăvirilor şi conferind o stare de sănătate foarte bună.

Leziunile repetate sau bolile cronice pot produce modificări ireversibile ce interferează cu funcţiile acestuia. De aceea, măcar o dată pe an ficatul are nevoie de o cură de detoxifiere

Cura de detoxifiere a organismului este recomandat sa se efectueze minim de doiua ori pe an.  Facuta bine, o cura de detoxifiere poate aduce avantaje atat trupului cat si mintii.

 O metoda simpla de aplicat pentru detoxifierea organismului este aplicarea protocoalelor pentru tratamentul adicţiilor, inclusiv pentru controlul greutăţii şi renunţarea la fumat sau alcool de la Asociaţia Americană de Detoxifiere (NADA – National Acupuncture Detoxification Association) prin auriculoterapie (terapia la nivelul urechii cu ace, magneti sau seminte).

Acupunctura, presopunctura, reflexoterapie si masajul terapeutic au un rol important în detoxifierea organismului, acționând prin echilibrarea energetică, crearea câmpurilor electromagnetice și eliberarea de serotonină și endorfină. Are efecte de lungă durată asupra meridianelor energetice ale ficatului, rinichilor si colonului, determinând eliminarea toxinelor de la aceste nivele prin stimularea drenajului limfatic.

O buna metoda pentru detoxifierea organismului este sa utilizarea produse naturiste, realizate din plante medicinale, destinate purificarii organismului.

Detoxifierea organismului este importanta pentru a avea o viata mai sanatoasa si pentru a te bucura de numeroase beneficii: un sistem imunitar mai puternic, o greutate de care sa fii multumita, o mai mare energie, o stare generala de bine si chiar o piele mai frumoasa.

 

Creşterea rezistenţei organismului prin stimularea sistemului imunitar

 

Pentru a asigura o armonizarea a sanatatii, organismul trebuie pregatit sa lupte cu virusurile si bacteriile din mediul inconjurator, prin intarirea imunitatii.

Curele de imunizare si fortifiere a organismului se recomanda a fi urmate la inceputul fiecarui anotimp, intrucat exista o ciclicitate a ritmului terestru si a naturii iar energiile corpului uman trebuie armonizate cu acest ritm.  

Stressul si suprasolicitarea organismului  poate genera blocaje de ordin mental ce se reflecta la nivel somatic printulburari metabolice si imunitare.

Stimularea centrilor de acupunctura regleaza si armonizeaza circuitul energetic al meridianelor, oxigenarea pulmonara si circulatia sangelui la nivelul pielii si al plamanilor. Circulatia corecta a sangelui este vitala in mentinerea unei imunitatiputernice, intrucat stagnarea sangelui favorizeaza dezvoltarea bacteriilor si a virusurilor si aparitia infectiilor.

Curele de imunizare nu determina reactii adverse in organism, substantele active continute de preparatele fitoterapeutice sunt metabolizate rapid de organism. Cresc imunitatea generala si specifica a organismului.

Produsele naturiste contin a anumita concentratie de substante active. Aceste substante regleaza reactiile imunitare din organism, activitatea organelor implicate in productia de celule imunitare si comportamentul celulelor imunitare. Efecteleproduselor naturiste pot fi amplificate prin proceduri de stimulare a centrilor energetici care coordoneaza sistemul imunitar si organele participante. In perioada sezonului rece tratamentul cu acupunctura se centreaza pe intarirea barieri imunitare in zona lojei superioare, unde sunt localizati plamanii.

Principalele celule imunitare sunt limfocitele, de tip T produse de timus si cele de tip B produse in maduva spinarii. Cele produse la nivelul timusului sunt implicate in imunitatea celulara (importanta impotriva infectiilor virale). Limfocitele de tip B participa la imunitatea umorala, la productia de anticorpi si protejeaza organismul de infectii bacteriene.

Rezistenta sistemului imunitar este determinata de mentinerea unui raport optim intre numarul limfocitelor T/B si functionarea corecta a timusului, a splinei-pancreasului, a glandelor suprarenale si a sistemului limfatic.

Anotimpul rece este perioada in care frigul, vantul si umiditatea sunt factorii favorizanti pentru declansarea afectiunilor aparatului respiratorii. Microorganismele (virusurile si bacteriile) sunt favorizate in actiunile lor de terenul slab al organismului, adica de scaderea imunitatii.

Alaturi de aceste elemente, in medicina alternativa emotiile sunt considerate factori cel putin la fel de importanti in declansarea acestor afectiuni. Se spune ca tristetea si melancolia dezechilibreaza organismul si slabesc terenul pe care microbii pot apoi actiona in voie.

Exista din fericire numeroase produse naturiste eficiente care pot fi folosite cu succes in tratamentul racelii si tusei,cresterea imunitatii si echilibrarea organismului.

Alaturi de aceste remedii se recomanda miscarea in aer liber precum si mentinere echilibrului emotional, deoarece orice boala are o cauza emotionala. In acest sens combinarea acupuncturii cu remediile amintite accelereza simtitor procesul de vindecare si previne imbolnavirile viitoare.

In acupunctura exista puncte care trateaza raceala si gripa, tusea si alergiile, inflamatiile la nivelul urechilor si sinusurilor, puncte cu rol antiinflamtor si puncte care regleaza imunitatea.

Daca raceala este surprinsa la debut este posibil chiar stoparea evolutiei, iar pe termen lung echilibrarea prin acupunturaintareste imunitatea aceasta vazandu-se in scaderea numarului si a duratei imbolnavirilor pe o peroada chiar de ani de zile.

Orice afectiune pentru a putea fi tratata eficient este necesar sa incepem cu detoxifierea organismului si in special a ficatului, fara aceste masuri orice alt tratament chiar bun putand fi ineficient deoarece mecanismele de reactie ale organismului sunt blocate.

 

De aceea pentru intarirea imunitatii se recomanda ca la inceput sa se faca o deparazitare naturala cu produse naturiste precum si o detoxifiere a organismului.


Inapoi la pagina anterioara

"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel