- Acupunctura pentru controlul greutatii, consiliere nutritie si dieta
- Psihoterapie - managementul stresului, atacuri de panica, anxietate, depresie, schizofrenie, tulburarea bipolara, autism
- Detoxifierea organismului si cresterea imunitatii
- Masaj terapeutic-Kinesio Taping - Recuperare medicala
- Dependenţa de tutun, alcool si droguri
- Tratamentul durerii (migrene, coxartroza, gonartroza, torticolis, umar inghetat, lombosciatica, spondiloza cervicala, hernie de disc, fisuri ligamentare, fisura de menisc)
- Psihoterapie- atac de panica, depresie, anxietate, schizofrenie, insomnie
- Tratamentul infertilităţii şi a tulburărilor de dinamică sexuală
- Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj terapeutic, Acupunctura
- Afectiuni cronice (diabet zaharat, boli autoimune, psoriazis, boli psihice - autism, schizofrenie, tulburarea bipolara etc. ), depresie, anxietate, atac de panica
Cresterea imunitatii, detoxifiere, terapia cu plante
Centrul Medical Tadlife - Cresterea imunitatii- Detoxifiere
Detoxifierea organismului (recomandabil cel puţin de două ori pe an sau atanci cand sunt indicatii medicale)
Detoxifierea organismului ar trebui sa fie pe lista de prioritati a unui stil de viata sanatos. Oricat de atenta ai fi la ceea ce mananci, din cand in cand trebuie sa-ti ajuti corpul sa se detoxifieze si sa functioneze la capacitatea maxima.
Un numar tot mai mare de studii releva realitatile de zi de zi, faptul ca ingeram prin mancare, apa si aer, o cantitate mare de substante chimice, care sunt depozitate in celulele grase din corp.
Detoxifierea organismului are un rol esential in cresterea energiei si imbunatatirea starii de spirit.
Din fericire, corpul nostru elimina prin cai naturale mare parte din chimicale (prin transpiratie, tranzit intestinal, eliminarea urinei si respiratie), insa nu poate “scapa” in totalitate de toxine.
Cu atat mai mult, daca avem o dieta necorespunzatoare (obisnuim sa mancam fast-food, carne procesata, dulciuri cu zahar rafinat, bem sucuri acidulate sau de fructe din comert, consumam alcool sau cafea in cantitati mari), corpul se va “lupta” cu un aport si mai mare de substante periculoase, ce risca sa ramana in corp sis a creeze depozite.
Pentru ca organismul sa se detoxifieze este indicat sa se consume cat mai multe alimente bogate in vitamine, minerale si antioxidanti benefici pentru detoxifiere si sa se consuma multe fibre, care ajuta la eliminarea reziduurilor precum si minim doi litri de apa pe zi.
Curăţarea organismului de toxine, pentru a fi completă şi corect realizată, trebuie să parcurgă mai multe etape. Se începe cu detoxifierea colonului si a rinichilor care sunt principala poartă de eliminare a materiilor reziduale din organism, se continuă cu detoxifierea ficatului, organul cheie în metabolizarea şi neutralizarea substanţelor toxice pe care le ingerăm, şi apoi cu detoxifierea sângelui şi a limfei, care transportă aceste substanţe în întregul corp.
Detoxifierea ficatului ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la întărirea sistemului imunitar, reducând astfel riscul îmbolnăvirilor şi conferind o stare de sănătate foarte bună.
Leziunile repetate sau bolile cronice pot produce modificări ireversibile ce interferează cu funcţiile acestuia. De aceea, măcar o dată pe an ficatul are nevoie de o cură de detoxifiere
Cura de detoxifiere a organismului este recomandat sa se efectueze minim de doiua ori pe an. Facuta bine, o cura de detoxifiere poate aduce avantaje atat trupului cat si mintii.
O metoda simpla de aplicat pentru detoxifierea organismului este aplicarea protocoalelor pentru tratamentul adicţiilor, inclusiv pentru controlul greutăţii şi renunţarea la fumat sau alcool de la Asociaţia Americană de Detoxifiere (NADA – National Acupuncture Detoxification Association) prin auriculoterapie (terapia la nivelul urechii cu ace permanente, magneti sau seminte).
Acupunctura, presopunctura, reflexoterapie si masajul terapeutic au un rol important în detoxifierea organismului, acționând prin echilibrarea energetică, crearea câmpurilor electromagnetice și eliberarea de serotonină și endorfină. Are efecte de lungă durată asupra meridianelor energetice ale ficatului, rinichilor si colonului, determinând eliminarea toxinelor de la aceste nivele prin stimularea drenajului limfatic.
O buna metoda pentru detoxifierea organismului este sa utilizarea produse naturiste, realizate din plante medicinale, destinate purificarii organismului.
Detoxifierea organismului este importanta pentru a avea o viata mai sanatoasa si pentru a te bucura de numeroase beneficii: un sistem imunitar mai puternic, o greutate de care sa fii multumita, o mai mare energie, o stare generala de bine si chiar o piele mai frumoasa.
Creşterea rezistenţei organismului prin stimularea sistemului imunitar
Pentru a asigura o armonizarea a sanatatii, organismul trebuie pregatit sa lupte cu virusurile si bacteriile din mediul inconjurator, prin intarirea imunitatii.
Curele de imunizare si fortifiere a organismului se recomanda a fi urmate la inceputul fiecarui anotimp, intrucat exista o ciclicitate a ritmului terestru si a naturii iar energiile corpului uman trebuie armonizate cu acest ritm.
Stressul si suprasolicitarea organismului poate genera blocaje de ordin mental ce se reflecta la nivel somatic printulburari metabolice si imunitare.
Stimularea centrilor de acupunctura regleaza si armonizeaza circuitul energetic al meridianelor, oxigenarea pulmonara si circulatia sangelui la nivelul pielii si al plamanilor. Circulatia corecta a sangelui este vitala in mentinerea unei imunitatiputernice, intrucat stagnarea sangelui favorizeaza dezvoltarea bacteriilor si a virusurilor si aparitia infectiilor.
Curele de imunizare nu determina reactii adverse in organism, substantele active continute de preparatele fitoterapeutice sunt metabolizate rapid de organism. Cresc imunitatea generala si specifica a organismului.
Produsele naturiste contin a anumita concentratie de substante active. Aceste substante regleaza reactiile imunitare din organism, activitatea organelor implicate in productia de celule imunitare si comportamentul celulelor imunitare. Efecteleproduselor naturiste pot fi amplificate prin proceduri de stimulare a centrilor energetici care coordoneaza sistemul imunitar si organele participante. In perioada sezonului rece tratamentul cu acupunctura se centreaza pe intarirea barieri imunitare in zona lojei superioare, unde sunt localizati plamanii.
Principalele celule imunitare sunt limfocitele, de tip T produse de timus si cele de tip B produse in maduva spinarii. Cele produse la nivelul timusului sunt implicate in imunitatea celulara (importanta impotriva infectiilor virale). Limfocitele de tip B participa la imunitatea umorala, la productia de anticorpi si protejeaza organismul de infectii bacteriene.
Rezistenta sistemului imunitar este determinata de mentinerea unui raport optim intre numarul limfocitelor T/B si functionarea corecta a timusului, a splinei-pancreasului, a glandelor suprarenale si a sistemului limfatic.
Anotimpul rece este perioada in care frigul, vantul si umiditatea sunt factorii favorizanti pentru declansarea afectiunilor aparatului respiratorii. Microorganismele (virusurile si bacteriile) sunt favorizate in actiunile lor de terenul slab al organismului, adica de scaderea imunitatii.
Alaturi de aceste elemente, in medicina alternativa emotiile sunt considerate factori cel putin la fel de importanti in declansarea acestor afectiuni. Se spune ca tristetea si melancolia dezechilibreaza organismul si slabesc terenul pe care microbii pot apoi actiona in voie.
Exista din fericire numeroase produse naturiste eficiente care pot fi folosite cu succes in tratamentul racelii si tusei,cresterea imunitatii si echilibrarea organismului.
Alaturi de aceste remedii se recomanda miscarea in aer liber precum si mentinere echilibrului emotional, deoarece orice boala are o cauza emotionala. In acest sens combinarea acupuncturii cu remediile amintite accelereza simtitor procesul de vindecare si previne imbolnavirile viitoare.
In acupunctura exista puncte care trateaza raceala si gripa, tusea si alergiile, inflamatiile la nivelul urechilor si sinusurilor, puncte cu rol antiinflamtor si puncte care regleaza imunitatea.
Daca raceala este surprinsa la debut este posibil chiar stoparea evolutiei, iar pe termen lung echilibrarea prin acupunturaintareste imunitatea aceasta vazandu-se in scaderea numarului si a duratei imbolnavirilor pe o peroada chiar de ani de zile.
Orice afectiune pentru a putea fi tratata eficient este necesar sa incepem cu detoxifierea organismului si in special a ficatului, fara aceste masuri orice alt tratament chiar bun putand fi ineficient deoarece mecanismele de reactie ale organismului sunt blocate.
De aceea pentru intarirea imunitatii se recomanda ca la inceput sa se faca o deparazitare naturala cu produse naturiste precum si o detoxifiere a organismului.
Gemoterapia - terapia cu celule stem vegetale
Ca si cele animale si umane, celulele stem vegetale au capacitatea de a da nastere mai multor tipuri de celule. Cu ajutorul celulelor stem vegetale, tesuturile corporale se vor regenera permanent.
Oamenii de stiinta au descoperit ca partile cele mai tinere ale plantelor - mugurii, mladitele, lastarii - sunt de origine embrionara vegetala. Ele se numesc „meristeme" si au la baza celule nediferentiate care nu participa la fotosinteza, dar se multiplica rapid in momentul de germinare.
Un meristem poate continua sa creasca pe termen nedefinit si atat timp cat este viu produce in fiecare an partile componente ale acelei plante. Daca se face un experiment in vitro (in laborator) cu una din aceste celule se poate reconstitui intreaga planta. Mugurii si toate celelalte parti tinere ale plantei contin mult mai multi acizi nucleici (acestia contin informatia genetica), minerale, oligoelemente, vitamine, hormoni de crestere si enzime decat toate celelalte parti ale plantei.
„Gemmae" este denumirea latina a mugurilor. Gemoterapia este tratamentul cu ajutorul mugurilor si al partilor tinere din plante- celule stem vegetale . Se considera ca gemoterapia – terapia cu celule stem vegetale s-a nascut in Belgia, cel care a adus-o la lumina este dr. Pol Henry, dar remediile din muguri si din partile tinere din plante- celule stem vegetale au fost folosite inca din antichitate.
Medicul si filozoful grec care a trait in Roma antica, Galenus (130-190 en), prescria remedii pe baza de muguri de plop- celule stem vegetale. Un alt medic si alchimist vestit, Paracelsus (1493-l541en), a intuit forta vindecatoare a mugurilor- celule stem vegetale, pe care i-a si folosit in tratarea a tot felul de afectiuni.
Medicul belgian Pol Henry, contemporan cu noi, a fost cel care a lansat ipoteza ca meristemele contin energia informationala care conduce la formarea noii plante. Indiferent ca este un copac mare sau un ghiocel micut, mugurii si ramurelele lui stiu cum sa creasca astfel incat sa devina o planta matura, care la randul ei se va putea regenera. Aceste tesuturi embrionare necesare refacerii plantei de la an la an contin toate principiile active si energia necesara unui nou ciclu de viata.
Medicul francez Max Teteau este un alt pionier al gemoterapiei- terapiei cu celule stem vegetale. El a testat sute de plante, din care a ales aproximativ 50 ca baza pentru gemoterapie- terapiei cu celule stem vegetale. Si Fernando Pitera este reprezentant remarcabil al terapiei cu celule stem vegetale. El a scris un compendiu numit „Gemoterapia", in care se regasesc zeci de plante folosite in tratamente si are in studiu alte zeci de plante.
Remediile - celulele stem vegetale se gasesc sub forma de gemoderivate, solutii formate din apa, glicerina si alcool, in care sunt macerate diferite plante. Gemoterapia - terapia cu celule stem vegetale le pastreaza nealterate proprietatile, astfel plantele au efecte puternice, asemanatoare medicamentelor, fara sa produca insa efectele secundare pe care le au medicamentele de sinteza.
Extractele din muguri si mladite - celule stem vegetale au ca prim efect detoxifierea si drenajul, apoi tonifierea organismului, amplificarea relaxarii si a imunitatii, eliminarea stresului si a oboselii, vitaminizarea si remineralizarea organismului. In urma tratamentelor cu gemoderivate - celule stem vegetale, s-a constatat ca organismul uman este receptiv la aceste substante naturale, care sunt extrase prin metode blande, ce modifica structura naturala a mugurilor cat mai putin. Putem avea astfel acces la enzime, minerale, vitamine, factori de crestere, etc. de origine naturala si foarte benefici.
Terapia cu celule stem vegetale regenereaza complet toate articulatiile in diferite afectiuni articulare si osoase: ale coloanei vertebrale, ale genunchiului, umarului, gleznei, cotului etc. (lombosciatica, spondiloza cervicala, hernie de disc, fisuri ligamentare, fisura de menisc, gonartroza, coxartroza).
Nutritia si dieta
Conform tradiţiei orientale, întreaga Creaţie ia în permanenţă naştere din interacţiunea a două aspecte polar opuse: YIN sau forţa feminină şi YANG, sau forţa masculină. YIN-ul ne hrăneşte şi ne susţine să existăm, iar YANG-ul ne dă imboldul
aspiraţiei şi autodepăşirii.
Teoria stăveche despre aceste două principii a apărut pentru prima dată în China, în secolul al XVI-lea î.Cr., iar aplicarea acesteia a pătruns apoi, încetul cu încetul, în toate curentele de gândire autentice.
Atâta timp cât de nutritia si dieta noastra depinde starea de sănătate sau de boală, atât la nivel fizic, cât şi la nivel psiho-emoţional şi mental, atunci ar trebui să ştim cât mai mult depre nutritie si dieta si modul în care ne influenteaza toate alimentele pe care le mâncăm.
Toate alimentele din cadrul dietei noastre, au o anumită încărcătură energetică, tradusă la nivel fizic ca principii alimentare: glucide, lipide, proteine, vitamine, minerale etc., încărcătură pe care o transferă corpului nostru prin nutritie si dieta.
Starea de echilibru a corpului şi, implicit, starea lui de sănătate, depinde de utilizarea echilibrată a substanţelor care aduc în structură ambele principii. Cheia o reprezintă o nutritie si dieta, moderata şi echilibrata.
În cazul fiinţelor umane, predominanţa YIN-ului sau a YANG-ului determină structura fizică, psihică, mentală şi spirituală. În general, femeile tind să manifeste preponderent aspectul YIN, iar bărbaţii pe cel YANG. In cazul în care aspirăm să ne ameliorăm sănătatea şi să trăim împliniţi şi fericiţi, este necesar să avem în vedere armonizarea celor două principii complementare, YIN-YANG, în propriul univers interior.
Diferenţa intre preferinţele culinare din cadrul nutritiei si dietei, pe care le aveţi vara şi la cele pe care le aveţi în sezonul rece este tocmai inteligenţa naturală care vrea să compenseze excesul prezent deja în natură, aducând în structură ceea ce îi lipseşte, menţinând mereu balanţa cât mai aproape de echilibru.
Cunoscând caracteristicile celor două forme de energie şi manifestările lor, putem, printr-o uşoară auto-analiză, să identificăm şi să remediem dezechilibrele încă din stadiile incipiente, înainte ca ele să ajungă la stadiul de boală.
Longevitatea este un concept multidimensional care se refera la mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor si mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat, respectiv a independentei, precum si angajare in activitati creative.
Longevitatea este strans legata de nutritie, dieta si stil de viata. Fiecare om, inca de la nastere, este sub influenta a 2 forte: forta sau gandirea pozitiva sau constructiva si forta sau gandirea negativa sau distructiva.
Echilibrul sau armonia dintre forta constructiva si cea distructiva defineste omul in gandirea, comportamentul si materializarea actiunilor sale.
Nutritia si dieta naturala contribuie in mod esential la refacerea sanatatii prin refacerea tesuturilor, a elasticitatii pielii, reglementarea activitatii hormonale, disparitia tesuturilor adipoase, respectiv a obezitatii, curatarea sangelui, eliminarea toxinelor.
Toate aceste efecte conduc la infrumusetare si intinerire, la o micsorare a varstei biologice cu cel putin 15-20 de ani. Rezultatul este cresterea longevitatii, prin cresterea anilor de sanatate, in detrimentul anilor de boala si a suferintei.
O nutritie si dieta echilibrata asigura o viata sanatoas si armonioasa, creste durata medie de viata sanatoasa si diminuam anii de suferinta. A petrece viata din tratament in tratament sau imobilizati la pat, contrazice insusi principiul vietii.
Nutritia si dieta naturala, prin dubla calitate – preventie si vindecare – este la fel de necesara, atat pentru oamenii sanatosi, cat si pentru cei bolnavi. Alimentele naturale sunt un adevarat medicament, de aceasta data fara efecte secundare, care ne intaresc sistemul imunitar si ne confera mediul sanatos in care nu se pot dezvolta microorganismele.
Un organism curat, curatat de reziduuri si toxine prin intermediul nutritiei si dietei naturale, nu permite dezvoltarea agentilor patogeni.
Exact asa cum un motor de la o masina se poate strica daca nu este intretinut bine sau este folosit in mod abuziv, tot asa corpul nostru se deterioreaza daca in plan fizic nu ne mentinem sanatatea printr-o nutritie si dieta naturala si echilibrata, sau daca in plan mental nu ne manifestam printr-o atitudine si o gandire pozitiva.
Masura in care suntem constienti si acordam atentie nutritiei si dietei, este masura sanatatii si longevitatii noastre.
Diabetul zaharat se grupeaza in mai multe forme de boala cu manifestari si cauze distincte si anume:
Diabet Zaharat tip I si tip II
Simptomele diabetului zaharat variaza de la caz la caz. In general, diabetul se caracterizeaza prin cresterea peste normal a concentratiei de glucoza in sange (hiperglicemie), cu sau fara eliminarea de zahar prin urina (glicozurie). Alte simptome ale diabetului care pot sa apara sunt: setea excesiva cu aport crescut de apa, eliminarea de urina in cantitati mari si foamea excesiva cu ingestia de alimente in cantitati mari.
Aceste trei simptome ale diabetului , cunoscute in terminologia medicala ca polidipsie, poliurie si respective polifagie, sunt in general cauzate de hiperglicemie. La pacientii care sunt bolnavi de diabet, dar care au ignorat semnele mai multa vreme, nefiind astfel diagnosticati cu diabet, se poate intampla ca prima manifestare remarcata sa fie coma diabetica.
Diabetul de tip I isi face simtita prezenta de regula inainte de 40 de ani, dar exista si pacienti la care diabetul de tip 1 survine in mod atipic, tarziu in viata, la varsta de 50 de ani sau chiar mai tarziu, in cazuri rare. De obicei, pacientii cu diabet de tip I aparut la o varsta mai inaintata nu sunt obezi ca cei care sufera de diabet de tip II.
Diabetul de tip I poate debuta brusc, cu sete, urinare in exces, apetit crescut si pierdere in greutate. Persoanele cu diabet de tip I pot avea greutate normala sau pot fi subponderale, in functie de intervalul de timp dintre debutul simptomelor si inceputul tratamentului.
Diabetul de tip II debuteaza de obicei la mijlocul vietii sau mai tarziu. De regula, pacientul cu diabet zaharat de tip II este obez sau supraponderal. De asemenea, la acesti diabetici, simptomele apar si se manifesta treptat.
"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel