- Acupunctura pentru controlul greutatii, consiliere nutritie si dieta
- Psihoterapie - managementul stresului, atacuri de panica, anxietate, depresie, schizofrenie, tulburarea bipolara, autism
- Detoxifierea organismului si cresterea imunitatii
- Masaj terapeutic-Kinesio Taping - Recuperare medicala
- Dependenţa de tutun, alcool si droguri
- Tratamentul durerii (migrene, coxartroza, gonartroza, torticolis, umar inghetat, lombosciatica, spondiloza cervicala, hernie de disc, fisuri ligamentare, fisura de menisc)
- Psihoterapie- atac de panica, depresie, anxietate, schizofrenie, insomnie
- Tratamentul infertilităţii şi a tulburărilor de dinamică sexuală
- Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj terapeutic, Acupunctura
- Afectiuni cronice (diabet zaharat, boli autoimune, psoriazis, boli psihice - autism, schizofrenie, tulburarea bipolara etc. ), depresie, anxietate, atac de panica
Dependenţa de tutun, alcool sau droguri
Dependenţa de tutun, alcool sau droguri
Alcoolismul
Abuzul de alcool, inseamna dobandirea unor obiceiuri nesanatoase si chiar periculoase in legatura cu consumul de alcool, in sensul unui consum exagerat sau inadecvat.
Dependenta de alcool are si un impact social neplacut, de multe ori intalnirea cu alte persoane din anturaj poate deveni neplacuta datorita acestui obicei. Daca dependenta de alcool nu este tratata corespunzator, de cele mai multe ori aceasta duce la alcoolism cronic.
Putem spune ca o persoana sufera de alcoolism, atunci cand aceasta nu poate sa renunte la consumul de alcool, chiar daca doreste acest lucru. Alcoolismul are o componenta emotionala puternica, in sensul ca in aceasta afectiune exista o dependenta fizica dar si psihica legata de consumul de alcool. Alcoolismul este caracterizat printr-o dorinta exacerbata de a consuma alcool, care poate fi extrem de puternica si care poate avea un impact negativ asupra vietii in general. In timp, sunt necesare cantitati tot mai mari de alcool pentru a satisface aceste pofte (pentru ca acesta sa-si faca efectul). Persoanele care sufera de alcoolism, pot prezenta iritabilitate, tremor sau alte simptome (de sevraj), in momentul in care incearca sa renunte la consumul de alcool.
Consumul zilnic a mai mult de 1-2 bauturi, poate avea mai multe efecte negative dacat beneficii. Acest lucru poate agrava boala cardiaca poate predispune la un accident vascular cerebral sau poate agrava alte afectiuni, precum
In cazul anumitor persoane chiar si consumul moderat de alcool, poate prezenta anumite riscuri, legate fie de anumite accidente care pot aparea secundar consumului de alcool sau in unele cazuri chiar al aparitiei cancerului. Trebuie sa mentionam ca in cazul acestor persoane, orice cantitate de alcool poate fi considerata potential periculoasa (toleranta scazuta la alcool).
Alcoolicii nu recunosc ca au o problema legata de consumul de alcool. Totusi, persoanele care admit ca au o astfel de problema, vor putea sa-si controleze mai usor acest viciu pe viitor cu ajutor medical specializat.
Nu trebuie sa se considere ca dependenta de alcool este un semn de slabiciune si de asemenea, nu inseamna ca o astfel de persoana are probleme de vointa. Unele persoane care au aceasta dependenta pot sa-si diminueze consumul de alcool sau in unele cazuri pot sa si renunte la acest obicei, dar majoritatea persoanelor cu dependenta de alcool necesita tratament specializat pentru a abandona acest viciu. Dependenta la alcool este o afectiune cronica, la fel ca si diabetul zaharat sau astmul bronsic.
De cele mai multe ori, persoanele care au probleme legate de consumul de alcool, nu realizeaza acest lucru. Este posibil ca aceste persoane sa nu consume alcool in fiecare zi sau sa nu consume cantitati excesive de alcool. Uneori poate sa treaca un interval de timp relativ mare intre episoadele de consum excesiv de alcool. Majoritatea persoanelor care au dependenta la consumul de alcool, spun ca beau doar ocazional (de sarbatori sau cu anumite ocazii sociale). Daca o persoana nu consuma alcool in fiecare zi, nu inseamna neaparat ca nu are o problema legata de consumul de alcool si de asemenea, ca nu are un anumit risc de a dezvolta aceasta adictie.
De multe ori, persoanele care au o astfel de problema spun ca pot renunta la acest viciu in orice moment doresc acest lucru, in unele cazuri reusesc, insa doar pentru o perioada de cateva sapatamani sau luni, iar apoi revin la vechiul obicei. In cazul persoanelor care nu pot sa-si controleze acest viciu, este important ca acestia sa apeleze la ajutor medical si psihiatric specializat.
Consumul cronic de alcool poate cauza diferite probleme de sanatate, aparute in special la nivelul anumitor organe, precum, ficatul, sistemul nervos central si inima. De asemenea agraveaza hipertensiunea arteriala, afectiuni ale aparatului digestiv, poate agrava osteoporoza sau poate cauza diferite tipuri de cancer. Apar, de asemenea, probleme legate de interactiunile medicamentoase si alcool sau probleme legate de activitatea sexuala (disfunctii erectile, scaderea libidoului). Alcoolismul poate duce la aparitia unui comportament violent, accidente, izolare sociala si dificultati aparute la locul de munca sau in familie.
Abuzul sau dependenta la alcool poate aparea brusc sau gradat, la diferite varste.
Succesul tratarii alcoolismului depinde in primul rand, de identificarea si acceptarea faptului ca o persoana are o problema legata de consumul excesiv de alcool. Tratamentul trebuie sa tina cont si de identificarea dependentei psihice de alcool, in acest caz tratamentul fiind bazat in special pe psihoterapie. Alcoolicii trebuie sa intrerupa consumul de alcool, in acest moment fiind necesar tratamentul simptomelor de sevraj (tremor accentuat, obnubilare, agitatie psihomotorie). Odata cu tratarea acestor simptome este necesara gasirea unor metode eficiente pentru a incerca sa se mentina abstinenta la alcool.
In cele mai multe cazuri, sunt afectati si membrii familiei persoanelor alcoolice.
Acupunctura, in special cea realizata la nivelul pavilionului urechii (auriculoterapia), este folosita de sute de ani in tratamentul persoanelor cu alcoolism, aceasta metoda fiind eficienta in cazul multor persoane care au dependenta de alcool.
In tratamentul persoanelor dependente de alcool, se utilizeaza tehnicile de controlare a stresului care imbunatatesc starea generala, in special statusul psihic pe toata durata recuperarii.
Fumatul
Consumul de tutun afecteaza aproape toate organele importante ale corpului.
Conform unor studii stiintifice, fumatul este asociat cu peste 20 boli si afectiuni. Din fericire, majoritatea regreseaza atunci cand fumatorul renunta la consumul de tutun. Uneori, avantajele sunt vizibile in cateva ore.
Nicotina si celelalte substante din fumul de tigara afecteaza diferitele sisteme ale organismului uman:
Circulatia – nicotina declanseaza secretarea anumitor hormoni, care determina contractarea vaselor de sange, afectand circulatia periferica si ducand la cresterea tensiunii arteriale cu 10-15 %; cresterea tensiunii arteriale creste riscul de comotii cerebrale sau infarct miocardic.
Sangele – monoxidul de carbon din fumul de tigara inlocuieste pana la 12 % din oxigenul transportat in mod normal de globulele rosii, ceea ce inseamna ca tesuturile nu vor mai fi suficient oxigenate; este, astfel, ingreunata activitatea fizica.
Plamanii – fumatul incetineste dezvoltarea plamanilor la adolescenti si duce la deprecierea capacitatii respiratorii; gudronul din fumul de tigara se depune in tesuturile plamanilor si duce la moartea lor; in timp, se poate ajunge la cancer sau emfizem pulmonar – o boala care implica distrugerea peretilor alveolelor pulmonare.
Inima – fumatul face ca inima sa bata mai repede cu 10-25 de batai pe minut pentru a pune sangele in miscare; in plus, sangele contine mai putin oxigen cand ajunge la inima, ceea ce poate duce la boli cardiace.
Pielea – fumatul duce la distrugerea elastinei – fibrele elastice care mentin pielea neteda si fara riduri; nicotina din fumul de tigara duce la contractarea vaselor de sange, ceea ce inseamna ca pielea nu mai este la fel de oxigenata si hidratata.
Ochii – potrivit cercetarilor recente fumatul dubleaza riscul degenerarii oculare sau al deteriorarii centrului retinei.
Dintii – gudronul din fumul de tigara ingalbeneste dintii, iar fumul de tigara inhiba activitatea anticorpilor care protejeaza gingiile de boli; fumatul dubleaza riscul pierderii dintilor, cariile si bolile gingiilor sunt mult mai frecvente in randul fumatorilor.
Gura, faringele si laringele –sunt expuse in mod repetat agentilor cancerigeni din fumul de tigara; rezultatul e cancerul de planseu bucal sau cel esofagian.
Stomacul – fumul de tigara favorizeaza secretia excesiva de sucuri gastrice, ceea ce poate duce la ulcer si la alte probleme gastrointestinale.
In fiecare an, din cauza fumatului mor mai multi oameni decat datorita bolii SIDA, alcoolului, drogurilor, accidentelor auto, crimelor, sinuciderilor si incendiilor la un loc.
Exista mai multe metode prin care poti renunta la fumat; apeland la metode, cum ar fi acupunctura sau terapia cu plante, ai toate sansele din lume sa redevii nefumator.
Acupunctura presupune inserarea unor ace in punctele cheie de presiune aflate pe diferite parti ale corpului. Aceasta operatiune nu este dureroasa, iar pacientii sunt lasati sa se relaxeze cel putin o jumatate de ora. Acele sunt apoi scoase, cu exceptia acelor de mici dimensiuni, care raman fixate in lobul urechii si trepuie presate atunci cand apare pofta de fumat.
Unii fumatori au aplicat aceste metode si au simtit imbunatatiri chiar de la primele sedinte de terapie.
Pacietii cu dependente de fumat , alcool si in special de droguri dezvolta frecvent tulburari emotionale si mentale.
Depresia, atacul de panica, ingrijorarea, anxietatea, schizofrenia, tulburarea bipolara, autismul, tulburarea obsesiv-compulsiva, dependentele etc. sunt cele mai frecvente motive pentru care oamenii apeleaza la psihoterapie naturista - consiliere psihologica completata, cu metode de terapie naturista: acupunctura, magnetoterapie, presopunctura, reflexoterapie si terapie cu plante.
La prima vedere poate părea ciudat că o astfel de boala dificila, cum ar fi schizofrenia, poate fi tratata în mod diferit decât cu metode clasice medicamentoase și într-adevăr, există o percepție că tratamentul schizofreniei este aproape imposibil. De fapt, acest lucru nu este adevărat, pentru că schizofrenia are la baza tot un dezechilibru energetic aparut pe baza unei predispozitii genetice; activarea procesului patologic poate fi determinate de un traumatism cranian, șoc mental sever, boli infecțioase sau foarte frecvent de consumul de droguri (cannabis, amfetamine, ecstasy etc.).
Psihoterapia naturista in schizofrenie este posibila, în special în cazul în care procesul de vindecare este abordat cu mare responsabilitate si pacientul este tratat în mod complex terapeutic și este sustinut de cei dragi din familie si din jurul lui, care pot sa-l ajute în această problema dificilă.
Schizofrenia este o boala psihica ce debuteaza de cele mai multe ori la varsta adolescentei. Schizofrenia este o stare in care persoana afectata are halucinatii, paranoia si comportament neobisnuit. Pacientul cu schizofrenie pierde progresiv contactul cu realitatea si isi creeaza propria sa lume. Halucinatiile din schizofenie sunt in special cele auditive, dar pot fi si vizuale, olfactive etc. Pentru bolnavul de schizofrenie, valorile si realitatea noastra nu exista, sunt mai mult sau mai putin distorsionate.
Schizofrenia este o boala cronica, ce poate fi insa tinuta sub control cu psihoterapie naturista, iar evolutia sa este foarte buna. Psihoterapia naturista în schizofrenie implică tehnici şi metode din mai multe specialitati terapeutice, ca de exemplu: psihoterapia cognitiv- comportamentală completata cu magnetoterapia, presopunctura, reflexoterapia, microacupunctura – auriculoterapia, fitoterapia (terapia cu plante). Tratamentul natural recomandat in schizofreniese poate urma in paralel cu medicatia clasica recomandata de medicul psihiatru si pe masura ce se realizeaza reechilibrarea energetica, simptomele dispar si pacientul isi revine la starea normal de sanatate, iar dozele medicamentoase se diminueaza progresiv.
Schizofrenia reprezinta un grup de tulburari psihice in care realitatea este interpretata in mod anormal. Schizofrenia se caracterizeaza prin halucinatii, delir, comportment si gandire dezorganizata. Persoanele cu schizofrenie se izoleaza de ceilalti oameni si de activitatile din jurul lor, retragandu-se intr-o lume interioara marcata de psihoza. Schizofrenia este o boala cronica, ce necesita terapie naturista cu care simptomele schizofeniei pot fi ameliorate, permitand pacientului sa aiba o viata productiva si placuta. Exista mai multe tipuri de schizofrenie, astfel ca semnele si simptomele variaza. Schizofrenia variaza de la usoara la severa. Unii pacienti pot fi capabili sa functioneze bine in viata de fiecare zi, in timp ce altii au nevoie de ingrijiri intensive, specializate. In unele cazuri, simptomele schizofreniei par sa apara brusc.Cauzele schizofreniei nu sunt cunoscute. Totusi, studiile arata ca exista o interactiune de factori genetici si de mediu care duc la aparitia schizofreniei. Tulburari ale anumitor neurotransmitatori cum ar fi dopamina si glutamatul, pot contribui de asemeni la aparitia schizofreniei. Schizofrenia afecteaza 1% din populatie. La persoanele care au o ruda apropiata cu schizofrenie, boala este mult mai frecventa – aproximativ 10%. La barbati, simptomele schizofreniei apar in mod tipic la adolescenta sau la tanarul adult. Desi cauza precisa a schizofreniei nu este cunoscuta, au fost identificati anumiti factori care par sa creasca riscul de dezvoltare sau declansare a bolii.
"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel