Kinetoterapie, Fizioterapie

KINETOTERAPIE, FIZIOTERAPIE, MASAJ TERAPEUTIC - CENTRUL MEDICAL TADLIFE  TIMISOARA                                                            

Kinetoterapia este necesară ori de cate ori se constată anomalii ale posturii în perioada de creştere şi dezvoltare a copilului şi adolescentului.  Intervenţia precoce rezolvă aceste probleme prevenind astfel şi apariţia altor afecţiuni sau complicaţii la vârsta adultă.În situaţii posttraumatice şi postoperatorii kinetoterapia este un mijloc de bază pentru
recuperarea funcţiilor afectate.De asemenea, în cazul afecţiunilor neurologice kinetoterapia impreuna cu celelalte tratamente instituite pot duce la ameliorarea sau vindecarea afectiunii.
Kinetoterapia este de asemenea necesară pentru femeile care doresc să rămână însărcinate; un tonus general echilibrat pentru sarcina este un obiectiv foarte important. În timpul sarcinii kinetoterapia are obiectivul de a facilita naşterea, iar după naştere aceasta permite o revenire rapidă la armonie si echilibru.
Accidentările sportive beneficiază de aportul kinetoterapiei pentru o cât mai rapidă reluarea a activitatii sportivilor.
Patologia coloanei vertebrale reprezintă un procentaj foarte important din cazuistica kinetoterapiei.
Progresul tehnologic în kinetoterapia coloanei vertebrale aduce beneficii foarte importante pentru recuperarea funcţionalităţii acesteia, în central atenţiei aflându-se echilibrul functional musculo-articular.

Kinetoterapie

  • Gimnastica medicala
  • Kinesiotaping
  • Electrostimulare

 

 


 

Luni, Miercuri, Vineri     15:00 - 19:00

Telefon : +40 (744) 783 807 

str. Tosca nr 30 A Timisoara

 

E-mail :  actdt@hotmail.com 

Website : www.actdt.ro

https://www.facebook.com/actdt.psihonaturist.9

 https://www.facebook.com/psihoterapienaturistatimisoara/

 https://www.facebook.com/acupuncturasujok.timisoara

 

 

Sanatate, dezvoltare personala, infrumusetare

Terapia prin masaj manual crește fluxul de energie în organism, stimulează circulația fluidelor si îmbunătățește gradele de mișcare articulată.
Tratamentul revigorant ajută la inlălturarea anxietății și  oboselii, stimulează starea ta de spirit. Se poate aborda, de asemenea în tratarea durerilor de spae la, osteoartrita si ca o terapie suplimentară si ajutătoare.
Eficienta chiar și in migrene iar durerile cronice sunt ușurate cu ajutorul masajului.
Masajele sunt lucrurile viselor de vacanță și excursii exotice. Dar dacă știați că masajul ar putea fi la fel de aproape decat ai crede.

 

Terapiile prin atingere


Utilizeaza acele metode și tehnici de păstrare și restabilire a starii de bine prin manipulări terapeutice, exercitate asupra corpului fizic uman. Acestea au scop exact si tind mereu sa actioneze asuora cauzei care a produs disconforul.
În decursul existenței s-a observat cum simpla atingere are un efect benefic pentru organism.

Astfel avem câteva exemple de terapie prin atingere :
osteopatia
chiropractica,
reikimasajul,
reflexoterapia,
haptonomia,
rolfingul,
terapia Mézières,
terapia Feldenkrais,
terapia Alexander,
terapia Trager,
terapia Bowen,
terapia craniosacrala.

Înconjurată de mister și misticism, presopunctura rămâne totuși unul dintre cele mai bune și cele mai vechi remedii împotriva dezechilibrelor, bolilor și durerilor. Iată câteva puncte de presopunctură în palmă, ușor de învățat de către oricine, care pot fi folosite pentru a calma diverse dureri fizice.
Durerile de stomac

Fie că ai mâncat ceva alterat sau că suferi de alte afecțiuni ale stomacului, presopunctura îți poate veni în ajutor ca un remediu complementar. Apasă cu degetul mare de la mâna stângă în centrul palmei drepte timp de 5 secunde. Apoi, fă o pauză de 3 secunde și apasă din nou 5 secunde.

În centrul palmei există punctul nevralgic legat de stomac, iar stimularea acestui punct în mod constant, timp de câteva săptămâni, te poate ajuta să îți calmezi singură durerile.

Durerea de cap

Strânge degetul mare de la mâna dreaptă timp de câteva secunde, fă o pauză și expiră de 3 ori, apoi strânge iar degetul. Această tehnică simplă trebuie să te ajute să scapi de durerea de cap, dacă aceasta este concentrată în frunte.

Pentru durerile de ceafă, care pot fi determinate de valorile crescute ale tensiunii arteriale, strânge vârful degetului mijlociu. Aici este o zonă legată de ritmul cardiac, de tensiune și de presiunea sângelui.

Durerile reumatice

Cele mai bune puncte de presopunctură pentru durerile reumatice se află de-a lungul degetului mic. Tămăduitorii chinezi recomandă masajul acestui deget pe partea anterioară timp de 3 – 5 minute în fiecare zi.

Durerile de spate și de coloană

Masează degetul mare pe latura lui exterioară. Aici sunt terminații nervoase care comunică spre coloana vertebrală și masajul te ajută foarte mult dacă ai dureri din cauza coloanei. Este indicat să faci acest masaj când stai întinsă drept, pe o suprafață plană și îți îndrepți coloana

 Indicatii 

Masajul chinezesc cuprinde o arie de aplicabilitate cu mult mai vastă decât masajul occidental. 

Această terapie se aplică în situații asemănătoare cu cele în care este recomandat masajul occidental: 

- afectiuni ale aparatului locomotor (forme de reumatisme , de artrite, de artroze, umari ale traumatismelor, entorse etc.); 

- boli ale sistemului nervos central și periferic (Urmarile  unor accidente vascular cerebrale, sechele ale nevritei, polinevritei, pareza sau parestezie) 

Acestor indicații, în cazul cărora tehnicile fizioterapeutice chinezești oferă tipuri de masaj eficiente și inedite, li se adaugă o seria de aplicații, cu siguranță străine Occidentului: 

- patologii de interes medical; 

- patologii de interes chirurgical; 

- patoiogii de interes obstetric-ginecologic; 

- patologii pediatrlce. 

Această largă zonă de aplicabilitate ,a mesajului chinezesc isi găsește justificarea în faptul ca acest tratează fiecare afectiune respectând regulile generale ale medicinei chinezesti:

- teoria Yin-Yang; 

- teoria celor cinci elemente; 

- teoria organelor și viscerelor; 

- teoria canalelor și meridianelor energetice; 

Masarea zonelor cutanate care corespunde punctelor de acupunctura si permite utilizarea acțiunii reflexe .

 Reflexoterapia ajuta la eliberarea stresului atăt fizic cât și cel psihic, rezolvarea dezechilibrelor sistemului nervos, ca de exemplu anxietatea sau insomnia, care sunt cele mai populare și benefice tratamente ale reflexoterapiei. Acest procedeu terapeutic ajută la eliberarea tensiunii emoționale acumulate reducând anxietatea psihosomatică.

Rezolvă problema durerilor de spate!!!

 Suntem zilnic supuși stimularilor ce au ca rezultat menținerea stărilor de tensiune.  Pentru a balansa acest dezechilibru, avem nevoie de activități compensatorii.  Dacă o vertebră suferă o modificare de pozitie cu numai 1 mm, apare simultan o contractură musculară si un proces inflamator care afectează nu numai zona corespunzătoare din coloana (manifestandu-se prin durere) dar si organele interne sau sistemele pe care nervul sau nervii afectați le controlează.

Cui ne adresăm?

– în primul rând persoanelor care prin natura serviciului sunt nevoite să stea ore in șir pe scaun, lucru care duce in cele mai multe cazuri la dureri greu de suportat;- persoanelor al căror ritm de viață este foarte agitat;- celor care au afecțiuni ale mușchilor, aticulațiilor și coloanei vertebrale;- persoanelor cu tulburări ale somnului;- persoanelor ce acuză dureri spontane ale spatelui in urma unor contracții musculare;- toturor persoanelor ce doresc să se relaxeze. Dacă doriți să vă îmbunătățiți calitatea vieții, să vă relaxați și să vă calmați întregul organism, să vă destindeți atât la nivel fizic cât și psihic prin stimularea sanguină și limfatică, nu ezitați să profitați ma contactați

Servicii:

– gimnastică medicală si psihosomatică

– mobilizări pasive

– masaj medical

– masaj la birou

– masaj la domiciliu

– reflexoterapie

– asistență dietă si nutriție

– stretching asistat pentru articulații și muschi

– șhiatsu

– exerciții de relaxare

– exerciții pentru crestera capacității de efort

 

 

Inapoi la pagina anterioara

"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel