Masaj terapeutic -Kinesio Taping - Fizioterapie sportivi

Masaj Terapeutic, Kinetoterapie, Fizioterapie  Centrul Medical Tadlife Timisoara

Kinetoterapia este necesară ori de cate ori se constată anomalii ale posturii în perioada de creştere şi dezvoltare a copilului şi adolescentului.  Intervenţia precoce rezolvă aceste probleme prevenind astfel şi apariţia altor afecţiuni sau complicaţii la vârsta adultă.

În situaţii posttraumatice şi postoperatorii kinetoterapia este un mijloc de bază pentru recuperarea funcţiilor afectate.
De asemenea, în cazul afecţiunilor neurologice kinetoterapia impreuna cu  celelalte tratamente instituite pot duce la ameliorarea sau vindecarea afectiunii.
Kinetoterapia este de asemenea necesară pentru femeile care doresc să rămână însărcinate; un tonus general echilibrat pentru sarcina este un obiectiv foarte important. În timpul sarcinii kinetoterapia are obiectivul de a facilita naşterea, iar după naştere aceasta permite o revenire rapidă la armonie si echilibru.
Accidentările sportive beneficiază de aportul kinetoterapiei pentru o cât mai rapidă reluarea a activitatii sportivilor.
Patologia coloanei vertebrale reprezintă un procentaj foarte important din cazuistica kinetoterapiei. Progresul tehnologic în kinetoterapia coloanei vertebrale aduce beneficii foarte importante pentru recuperarea funcţionalităţii acesteia, în central atenţiei aflându-se echilibrul functional musculo-articular.

Kinetoterapia sau terapia prin miscare reprezinta un tip de gimnastica medicala, care prin intermediul unor tehnici si metode, duce la restaurea unor functii pierdute sau a deficientelor  unor segmente ale corpului uman, afectate de boala sau de traumatisme.  Scopul kinetoterapiei este de a restaura capacitatea functionala.

 Kinetoterapia o aplicam în urma unei evaluari  functionale a capacitatii sau a limitarilor pacientului. Cream un program individualizat de kinetoterapie pentru fiecare pacient, în asa fel încât sa tratam afectiunea deja instalata si sa prevenim evolutia acesteia. Monitorizam pacientii în mod continuu pentru reusita tratamentului prin kinetoterapie.

 Rezultatele Kinetoterapiei sunt :

 • Refacerea forţei musculare;

• Ameliorarea funcţiei de coordonare;

• Corectarea posturii şi alineamentului corpului;

• Reeducarea sensibilităţii;

• Creşterea mobilităţii articulare;

• Recuperarea postoperatorie.

 Centrul de Recuperare Medicala Tadlife  prin Kinetoterapie si Fizioterapie, vine in sprijinul pacientilor prin programele de preventie si tratament al principalele boli care provin din stilul de viata negativ al omului modern. Pentru cele mai bune rezultate, imbinam medicina alopata cu terapiile medicinii alternative si complementare, obiectivul fiind imbunatatirea starii de sanatate a fiecarui pacient care apeleaza la serviciile centrului nostru.

 Utilizam terapia alternative coreeana Su Jok, alaturi de alte proceduri fiziokinetoterapeutice, tratand astfel cu succes afectiuni: ortopedice, neurologice, circulatoriii, reumatimale, respiratorii, nevroze-neuroastenii, migrene, boli de nutitie, diabet, osteoporoza, preventie si ameliorare in boala Parkinson, boala ulceroasa, bronsita cronica, aritmii, bola hipertensiva si altele.

 Kinesio Taping

Metoda Kinesio Taping este concepută pentru a facilita procesul de vindecare a organismului permițând în același timp sprijin și stabilitate la nivelul mușchilor și articulațiilor, fără a diminua mișcarea  fiziologică a organismului. Acesta este utilizat pentru a trata cu succes o varietate de probleme medicale: ortopedice, neuromusculare.

Kinesio Taping folosit în recuperare a avut rezultate fascinante care cu vechile metode de recuperare nu ar fi atins rezultatul dorit.

La mijlocul anilor 1970, Dr. Kenzo Kase a fost deja un terapeut japonez, autorizat in chiropractica si acupunctură. El a dezvoltat o bandă kinesio taping, care are o textură și elasticitate foarte aproape de elasticitatea pieli umane . Prin încercările și testele efectuate în decursul anilor

și-a dat seama că pentru a corecta cea mai mică durere sau discomfort era de ajuns să stabilizezi zona musculară afectată cu kinesio taping.

Dr. Kase a dezvoltat  o bandă care  avea elasticitatea la fel ca musculatura  umana sănătoasa
Kinesio Taping este o bandă care are o elasticitate buna, si ridică pielea microscopic si care are adezivul perfect. 
Proprietațile unice ale benziikinesio taping s-au bazat pe un studiu de kinetoterapie.

                

Kinesio Taping este folosit pentru:

reeducarea sistemului neuromuscular
reducerea durerii (la nivelul articulatiilor: umar, cot, mana, genunchi, glezna, coloanei vertebrale etc.) 
optimizarea performan
ței la sportivi
prevenirea prejudiciului (la sportivi, schiori, persoanele cu mobilitate articulara limitata etc)
promovarea imbunatatiri circulatiei

luxatii sau entorse, crampe musculare, rupturi de ligamente sau menisc, hernii inghinale sau ombilicale, edeme in urma unei accidentari sau interventii chirurgicale

Kinesio Tapingul este o tehnica bazata pe procesul natural de vindecare/refacere al organismului. Kinesio Taping este aplicata pe muschi pentru a reduce durerea si inflamatiile, pentru a relaxa muschii suprasolicitati, si pentru a sustine muschii in miscare.

Kinesio Taping a creat astfel o nouă abordare in tratarea nervilor si muşchilor.

 

Fizioterapie - Recuperare medicala sportivi

 

Domeniul recuperarii sportive este foarte larg prin natura sa, insa exista principii de baza, metode si tehnici care se pot aplica intr-o mare varietate de situatii din patologia traumatica sportiva, indeosebi a sistemului musculo-scheletic. 

 

Vindecarea afectiunilor sportive se efectueaza imediat dupa aparitia lor. Magnetoterapia, reflexoterapia si acupunctura su jok sunt metodele cele mai rapide si eficiente in vindecarea si recuperarea totala a sportivului. Eficienta se observa inca de la prima sedinta de tratament, prin scaderea semnificativa a durerii si refacerea mobilitatii articulare. Recuperarea leziunilor sportive trebuie instituita cat mai precoce posibil, dupa ameliorarea durerii si a leziunilor acute si are ca obiective: refacerea functionala cat mai completa, prin ameliorarea mobilitatii, flexibilitatii, fortei si rezistentei musculare.
    
Mobilitatea, flexibilitatea si echilibrul muscular: toate aceste obiective pot fi usurate in programul de recuperare a sportivilor. In functie de tipul leziunii, mobilitatea poate sa necesite protectie in stadiile initiale (doar miscari pasive si limitate), in schimb daca este tolerata, trebuie dusa la amplitudine completa. Mobilizarea articulara asigura nutritia cartilajului articular prin presiune hidrostatica, previne contracararea tesuturilor moi si asigura proprioceptia articulara si feedback-ul muscular.
    
Antrenamentul de forta al sportivilor poate fi inceput precoce, progresand pe masura vindecarii leziunii si cresterii mobilitatii articulare.  Cresterea fortei musculare  permite refacerea precoce a functiei si performantei sportivilor.

Patologia sportiva la nivelul genunchiului se ocupă de prevenirea şi tratarea afectiunilor determinate de agenţii mecanici, fizici, chimici şi care interesează scheletul, articulaţiile, musculatura sau vasele si nervii articulatiei genunchiului,accidente care se produc in timpul desfasurarii unor activitati sportive.

Leziunile genunchiului apar prin suprasolicitarea în cadrul practicarii sporturilor de performanta sau a activităților fizice intensive, dar și în mod acut în urma unei cazaturi sau in urma unei miscari gresite. Nu doar leziunile ci si artrita sau rigidizarea anumitor tesuturi datorita varstei înaintate pot provoca dureri si reduce functionalitatea genunchilor.

 

Printre cele mai frecvente leziuni ale genunchilor, cu care se confrunta sportivii, se numara leziunile ligamentelor încrucisate, leziunile ligamentelor colaterale, leziunile cartilajului articular si leziunile meniscului. Simptomele se manifesta prin durere și mobilitate redusa, dar mai ales prin resimtirea mai mult sau mai putin puternica a instabilitatii articulatiei genunchiului.


 

 

 

Inapoi la pagina anterioara

"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel