Programări pentru consultaţii şi tratament

                                                                       

 

CENTRUL MEDICAL TADLIFE  TIMISOARA

Pentru programări - consultaţii şi tratament vă rugăm să completaţi formularul de la rubrica contact şi să îl transmiteţi pe adresa de e-mail sau să ne contactaţi telefonic.

CENTRUL MEDICAL TADLIFE TIMISOARA - TERAPIA SU JOK
 

Luni, Miercuri, Vineri     15:00 - 19:00

Telefon : +40 (744) 783 807 

str. Tosca nr 30 A Timisoara

 

E-mail :  actdt@hotmail.com 

Website : www.actdt.ro

https://www.facebook.com/actdt.psihonaturist.9

 https://www.facebook.com/psihoterapienaturistatimisoara/

 https://www.facebook.com/acupuncturasujok.timisoara

Când se prezintă la consultaţie, pacientul trebuie să deţină asupra lui toate documentele medicale care atestă starea lui de sănătate prezentă sau din trecut!


-    Consultaţiile vor fi acordate de către personal medical specializat în medicină alternativă şi permit o abordare holistică şi personalizată a variatelor probleme de sănătate cu care se confruntă multe persoane.
-    Astfel orice persoană are posibilitatea de a intra în contact direct cu medicul specialist care să-l ghideze în alegerea unui tratament natural strict orientat pe afecţiunile diagnosticate şi problemele de care acesta suferă sau către profilaxie şi îmbunătăţirea performanţelor individuale.

Se va păstra caracterul strict confidenţial privind datele de identitate ale fiecărui pacient!


-    Scopul consultaţiilor este de a:
•    detoxifia şi reechilibra organismul
•    întări rezistenţa organismul  (la diferite agresiuni externe şi la stres)
•    aduce un aport semnificativ de energie şi  vitalitate pentru potenţarea funcţiilor normale ale organismului
•    recomanda tratamente naturale profilactice (pentru persoanele care nu sunt bolnave, dar care sunt supuse zilnic la solicitări fizice sau psihice intense); aşa cum se ştie anxietatea, frustrările, stările de teamă şi emoţie puternică, insomniile sunt factorii favorizanţi pentru apariţia şi dezvoltarea multor dereglări ale organismului.

Vom răspunde cât de repede posibil mesajelor dumneavoastră!

 

Terapia poate fi efectuata fie folosind ace de acupunctura, fie fara ace, actionand asupra punctelor de acupunctura prin diverse alte metode: laser cu lumina colorata, culori, presopunctura, magneti.

 

Disciplina fundamentală a medicinei tradiţionale orientale, acupunctura  mai este incă privită ca o terapie înconjurată de o oarecare aură misterioasă. Dintr-un anumit punct de vedere însă, acupunctura este cea mai larg acceptată dintre tehnicile orientale de tratament. Faţă de alte metode, acupunctura dă rezultate imediate, mai ales în dureri acute, unele netratabile prin mijloacele clasice. Acupunctura  poate deveni o veritabilă artă a vindecarii bolilor cronice şi chiar a unor probleme psihice, cum ar fi stresul sau toxicomania. Nenumarate studii clinice au demonstrat eficienţa acupuncturii.

Termenul „acupunctură” a fost introdus în Europa de către un misionar iezuit din sec. XVII şi provine din latinescul acus (ac) şi punctura (înţepătură).

Stimularea cu precizie maximă a punctelor de acupunctură are ca scop reechilibrarea fluxului energetic al organismului şi, în medicină chineză, se înscrie în cadrul unui tratament complex, care presupune prescripţii medicale, un anumit regim alimentar şi un program de exerciţii fizice, de exemplu tai chi.

Potrivit tradiţiei medicale orientale, există 12 astfel de meridiane principale de acupunctura (6 yin şi 6 yang) şi 8 meridiane „extraordinare” sau colaterale, care formează împreună o vastă reţea energetică. Când Qi circulă nestingherită prin meridianele de acupunctura, echilibrul energetic se află în perfectă stare şi omul este sănătos. Cel mai mic blocaj în această curgere neîntreruptă provoacă dezechilibre fizice, emoţionale şi spirituale care se traduc prin boală.

Pentru restabilirea echilibrului, acupunctura acţionează prin intermediul acelor, asupra punctului de „tonifiere” sau, dimpotrivă, de „dispersie” al meridianului implicat. Stimularea punctelor de acupunctura  restabileşte circulaţia energetică, prevenind dezvoltarea bolilor. Interesant este că punctele de acupuncturaasupra cărora se acţionează nu corespund în mod necesar zonelor dureroase.

În acupunctura, ca şi în alte terapii orientale, consultaţia este diferită de cea clasică. De diagnosticarea corecta depinde eficacitatea tratamentului. Inacupunctura  medicul dispune de mai multe metode de diagnosticare: anamneza- observarea pacientului, ascultarea, olfactia si palparea si masuratorile energetice.

In acupunctura medicul se interesează atat de boală cat şi de individualitatea pacientului. Interesul terapeutului se axează de asemenea si pe prevenirea apariţiei bolii. Important este însă că acupunctura, ca tratament de bază sau în combinaţie cu alte terapii, dă rezultate într-o serie întreagă de boli.Acupunctura este apreciată în intreaga lume  pentru eficacitatea cu care tratează durerea, de la artrite reumatismale şi migrene până la întinderi musculare sau dureri de coloana vertebrală.

Toxicomanie. Studii ştiinţifice riguroase efectuate au aratat  că prin acupunctură  se pot obţine rezultate absolut spectaculoase în lupta împotriva alcoolismului şi a fumatului.

Anestezie. Este, fără îndoială, aspectul cel mai spectaculos al acupuncturii . Acele de acupunctura  pot fi folosite ca anestezice în timpul si dupa o peraţii chirurgicale de anvergură. Se obţin bune rezultate prin acupunctura şi in stomatologie.

Revitalizare. Acupunctura  este indicată în stări de epuizare generală prelungită, atât fizică cât şi psihică. Studii ştiinţifice au scos în evidenţă influenţaacupuncturii asupra activităţii cerebrale, pe care o stimulează, obţinându-se un efect revigorant.

Eficacitatea tratamentului de acupunctura  (mai ales în cazul durerilor) se pot produce imediat. În alte cazuri, ele apar abia după un interval de timp. Pacientul poate resimţi o stare de somnolenţă sau, dimpotrivă, de revitalizare. Totul depinde de natura punctelor de acupunctură stimulate (tonifiere sau dispersie). Uneori, simptomele pot părea că se agravează, pentru a dispărea mai apoi încetul cu încetul in tratamentul de acupunctura 

De-a lungul timpului, acupunctura  a reusit sa trateze numeroase afectiuni de ordin fizic si psihic. In societatea actuala, in care stresul este factorul principal care sta la baza afectiunilor precum: obezitatea, insomniile, indigestia etc., acupunctura  este una dintre cele mai eficiente metode de tratament alaturi deterapia cu plante, reflexoterapia, masajul terapueutic, datorita beneficiilor sale asupra organismului uman.

Daca suferi de obezitate solutia este acupunctura . Astfel, prin acupunctura  se va inhiba centrul de foamei si se vor stimula functiile celorlalte organe. Pe langa tratamentul cu acupunctura , este nevoie si de o alimentatie sanatoasa  si de putina miscare.


Insomnia este des intalnita la adultii intelectuali, care ocupa posturi de conducere si intampina situatii neprevazute, care ii implica foarte mult. Acele deacupunctura  se fixeaza pe punctele specifice energiilor in cauza in aceasta situatie, si stabilizeaza echilibrul necesar.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a demonstrat ca acupunctura are efecte mult mai benefice asupra reumatismului decat alte metode de tratament. In aceste cazuri, tratamentele de acupunctura  sunt personalizate, in functie de zona cu probleme a pacientului.


Si migrenele
 sunt tratate cu ajutorul acupuncturii , iar durata tratamentului este in functie de gravitatea afectiunii.

Acupunctura  mai are efecte benefici si in cazurile durerilor de muschi si articulatii, de inima, durerilor menstruale etc.. De asemenea, afectiunile sistemului cardiovascular (precum: hipertensiunea arteriala, tensiunea oscilanta, palpitatiile, circulatia proasta) si ale celui respirator (rinite, alergii, sinuzite, astm etc.) pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii .


Tulburarile menstruale, infertilitatea, lipsa libidoului, chisturile, nodulii, diabetul sau dezechilibrale hormonale, toate pot fi tratate cu ajutorul acelor deacupunctura 
.


Simtomele aparute in problemele emotionale, le putem trata cu acupuncturaanxietatea, depresia, timiditatea, fobiile, atacurile de panica. Astfel, daca ai o problema de sanatate de ordin psihic, poti urma un tratament de acupunctura 
Su Jok.

Medicul psihoterapeut naturist lucrează atat în zona de consiliere a pacienţilor, dar in acelasi timp aplica si alte metode de tratament alternative fara a apela la medicamentele administrate in aceste situatii de catre medicul psihiatru. In toate situatiile pacientii se pot echilibra si chiar cei care se prezinta la inceperea terapiei naturiste cu tratament medicamentos, prin scaderea progresiva a medicamentelor si inlocuirea lor cu terapie naturista: fitoterapie (terapia cu plante), reflexoterapie, acupunctura, magnetoterapie, presopunctura.

Psihoterapeutul naturist se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul şi reabilitarea persoanelor cu afectiuni psihice: depresie, anxietate, atac de panica, agresivitate, ingrijorare, experienţa unei traume, pierderea unei persoane dragi, dar si in  idei obsedante, halucinaţii si alte tulburări psihice.

Alte situaţii in care este recomandat să apelăm la psihoterapeutul naturist: dificultatea de a lua decizii, sentimente de vinovăţie, stări de agitaţie, gelozie, divorţ, dificultateai de a relaţiona cu ceilalţi (părinţi, soţ/soţie, copil, la locul de muncă),     abuz (emoţional, verbal, fizic, sexual), dependenţe de substanţe sau alcool, infidelitate,  managementul furiei, tulburări alimentare, probleme ce ţin de sexualitate (frigiditate, ejaculare precoce, etc), situaţii ce ţin de planul profesional (schimbarea locului de muncă, evoluţie în carieră), infertilitate, comunicare dificila în relaţia de cuplu, stimă de sine scăzută.

Psihoterapia naturista reprezintă un proces terapeutic, care cuprinde o evaluare iniţială a situaţiei cu care se prezintă pacientul. La prima sedinta după evaluare, urmează stabilirea metodelor de terapie necesare in functie de individualitatea pacientului si se incepe psihoterapia naturista. Pacientul va observa imbunatatirea starii lui emotionale chiar de la prima sedinta si apoi progresiv la sedintele urmatoare de psihoterapie naturista.


Consilierea din cadrul sedintelor de terapie il va ajuta pe pacient sa ajunga acolo unde îşi doreşte si sa-si realizeze obiectivul terapeutic. Psihoterapia naturista va ajuta sa invatati cum să trăiti mai bine, mai frumos, mai împăcaţi cu voi înşiva, cum sa va schimbati stilul de viata si sa fiti sanatosi.

Depresia din dragoste, traita extrem, de multe ori, ne poate deteriora foarte mult calitatea vietii. Tocmai de aceea, este important sa stim ca psihoterapie naturista poate ajuta foarte mult in trecerea peste o astfel de situatie. Impreuna cu un medic psihoterapeut veti afla ce se intampla in mintea dvs atunci cand treceti prin stari de depresie, anxietate si furie astfel incat sa reusiti sa schimbati stilul rigid si absolutist de a gandi cu un stil bazat pe gasirea alternativelor, aflarea lectiilor care merita invatate din aceste experiente si per total, un stil de a gandi flexibil, bazat pe realism. Acesta din urma ne poate ajuta in a trece mai usor peste dezamagirile din dragoste si sa gasim puterea si instrumentele de a incepe noi relatii. 

Cât de răspândită este depresia în zilele noastre?

 

Depresia este una dintre cele mai frecvente tulburări în rândul populaţiei, iar riscul pentru oricare dintre noi de a dezvolta o tulburare depresivă de-a lungul vieţii este de 15%. Conform Organizaţiei Mondială a Sănătăţii (OMS), în prezent, tulburarea depresivă este a patra cauză de dizabilitate, iar în anul 2020 se estimează că va ajunge pe locul doi, după bolile cardiovasculare.

Depresia este de 2 pana la 3 ori mai frecventă la femei decât la barbaţi, vârsta medie este de 40 ani pentru ambele sexe, 50 % din cazuri debutând înainte de 40 ani, iar 10 % după 60 ani.

 

Care e momentul în care trebuie să ne dăm seama că avem o problemă pe care nu o putem rezolva singuri? Care e momentul în care trebuie să decidem că avem nevoie de psihoterapie? Dar acela în care trebuie să devenim conștienți că psihoterapia nu ne este suficientă și că ea trebuie susținută cu terapie alternative de medicina naturista care actioneaza la nivel emotional si mental: acupunctura, magnetoterapie, presopunctura, reflexoterapie si terapie cu plante?

 

Dacă vorbim despre o depresie sau de anxietate, de un atac de panicapsihoterapia naturista este recomandată. În această decizie se ţine cont de o multitudine de factori: intensitatea suferinţei, gradul de disfuncţionalitate produs de depresie sau de anxietate, cât si de mediul de viaţa profesional, familial al pacientului, etc., iar medicul şi pacientul vor decide împreună asupra demersului terapeutic.

Terapia naturista la nivel emotional si mental este un tratament de  psihoterapiei, ducand la disparitia simptomelor, si corectand toate problemele din viaţa pacientului; la rândul ei psihoterapia are un efect favorabil asupra evoluţiei bolii, şi a calităţii vieţii pacientului. De aceea, la ora actuală se preferă o abordare integratoare de vindecare prin psihoterapie naturista, concomitent cu schimbarea stilului de viata al pacientului.

Se vor observa efecte favorabile chiar de la prima sedinta de psihoterapie naturista, iar simptomele vor scadea progresiv dupa sedintele urmatoare, sub supraveghere medicală. În situaţia în care în antecedente au existat mai multe episoade depresive, de anxietate sau atacuri de panica atunci va fi necesar sa se repete psihoterapia naturista, in mai multe sesiuni de sedinte de terapie, pana la vindecare, fara sa mai reapara apoi simptomele respective.

 

 Unde poate duce o depresie netratată?

 

Starile de depresie sau anxietate  netratată are un impact major asupra calităţii vieţii pacientului şi a anturajului său.

Simptomele depresiei sau anxietatii: scăderea interesului şi a plăcerii, oboseala, scăderea capacităţii de concentrare, irascibilitatea etc – au un impact negativ asupra funcţionării sociale a pacientului, atât în familie, cât şi la locul de muncă, fiind astfel afectată capacitatea de a munci, de a iubi, de a petrece timp cu cei dragi, de a simţi mulţumire, satisfacţie sau plăcere în viaţa sa.

Persoanele depresive sau anxioase,  au stare psihică şi fizică mai deficitara, au relaţii sociale aproape inexistente, au tendiţa de a se izola social.

De multe ori, depresia sau anxietatea  netratată are un mare răsunet somatic – depresie mascată, în care simptomele depresive sunt camuflate de simptome somatice, cele mai frecvente fiind tulburări gastro-intestinale cu caracter colicativ, inapetenţă, scăderea ponderală, cefalee, dureri lombare, palpitaţii, tremuraturi, dureri de cap, în sfera genito-urinară, dureri cronice: de stomac, de dinţi, etc. Pacientii ajung în urgenţă la diverse specialităţi, şi doar într-un final, cand isi dau seama ca simptomele nu dispar si se accentueaza in timp, ajung la psihoterapie naturista.

Psihoterapia naturista nu dă dependenţă, insa este un tratament care necesită supravegherea medicului şi repetarea periodica pana la vindecare.

 

 Ce facem când avem pe cineva foarte apropiat într-o depresie foarte gravă, dar pe care și-o neagă vehement? Cum îl putem convinge să accepte ajutorul medicului?

 

 Aceasta este întotdeauna o situaţie delicată, care necesită mult tact, diplomaţie şi multă răbdare. Este necesara o atitudine empatică faţă de persoana cu depresie si anxietate, însoţită de explicaţii clare, privind faptul că depresia si anxietatea sunt boli, care pot fi tratate. De multe ori, datorită stigmatizării sociale, oamenii nu ştiu că suferă de o boală, şi se pot simţi uşuraţi să afle că suferinţa lor poate fi tratată la medic.

Suportul în cererea ajutorului medical de psihoterapie naturista poate fi de un real folos; de exemplu în a face programarea la medic, în a însoţi pacientul pentru a prezenta medicului simptomele (de multe ori pacientul are tendinţa de a-şi minimiza suferinţa, iar informaţiile oferite de familie sunt extrem de preţioase), etc.

 

Este obligatoriu ca depresia să aibă o cauză concretă, palpabilă, de tipul “Sunt deprimat pentru că m-a părăsit soția”?

 

 Cele mai stresante evenimente de viaţă asociate depresiei si anxietati sunt: pierderea în copilărie a unui părinte sau abandonul parental, trauma emoţională, abuzul, divorţul sau pierderea unui partener, pierderea locului de muncă. Declanşarea primului episod depresiv sau anxios este adesea precipitată de un factor psihotraumatizant.

Există studii care au demonstrat că experienţele timpurii de abuz, abandon, neglijare sau separare pot crea o vulnerabilitate emotionala ce predispune persoana să răspundă în viaţa adultă la un factor stresant cu dezvoltarea unui episod depresiv sau anxios.

In psihoterapia naturista, pentru ca suferinţa pacientului să poată fi înţeleasă, este necesar de un anumit grad de deschidere, de confesiune, de dezvăluire personală din partea acestuia. De aceea, întâlnirea cu medicul terapeut nu este o întâlnire oarecare, ci este o întâlnire specială, la care participă pacientul si se aduce pe sine, familia sa şi o gamă întreagă de sentimente: frica, vinovaţia, agresivitatea, ruşinea, iubirea.

 Depresiile si tulburările anxioase sunt afecţiuni frecvente, aceste simptome existând în foarte multe boli somatice. Condiţiile socio-economice, ritmul de viaţă alert, presiunea angajatorilor, noile tehnologii sunt factori care favorizează aceste tulburări.


Inapoi la pagina anterioara

"Dacă o cale e mai bună decât alta, fii sigur că e calea naturii."
Aristotel